09-07-2024

Weer een harde wind deze vlucht. Duiven kwamen wel met een lagere snelheid als ik verwacht had maar dat zou ook kunnen komen door de felle buien vlak voor de aankomst. 
Gelukkig is er niks doorgewaaid en waren ze zo weer alle op het honk. We begonnen in de club weer met een eerste en in de regio met een 35 ste wat niet echt om over naar huis te schrijven is. De eerste was weer de 22-869 de  grote blauwe doffer die ook al eens een eerste in Noord 1 vloog (kleinzoon Iris G en H Calis). De tweede 23-866 dit was de eerste van vorige week een super mooi rood duivinnetje en de derde de vale doffer 23-846 die het altijd wel nodig vind om nog wat rond te vliegen en druk te doen. De jongen zijn ondertussen nog nooit met de container mee geweest simpelweg omdat er  geen africhting is geweest. Deze zijn alle afgelast (2st veel te weinig) en ze gaan dus zaterdag voor hun eerste klus meteen voor het echt. Wel heb ik ze dus zelf maar weer wat weggehad en hoop ik dat ze toch wat ervaring hebben om thuis te komen. Verder worden er langzaam de jongen van de bonnen en bestelde jongen opgehaald en krijgen we hier ook weer wat meer ruimten. Nou op naar zaterdag en dan heb ik eens twee vluchten tenminste als ze de jongen weer niet aflasten. 

01-07-2024

Toch weer beter. Na de vlucht van vorige week was ik er niet  helemaal gerust op maar gelukkig viel het mee en hadden we er 24van de 26 in de prijzen en een kop duif. Helaas was er nog wel een groot gat tussen nummer 1 en 2 als deze korter achter elkaar waren was het helemaal perfect geweest maar na vorige week mopper ik niet. Nu kijken of de besproken verandering met de Back up door zet en dit het was. Nog twee midfond en een vittesse om te bekijken. De jongen schieten nu ook op en zijn deze week weer twee keer weg geweest. Vrijdag gaan ze met de regio Noord naar Breda. Persoonlijk had ik graag nog twee africhtingen hiervoor gezien maar om een of andere rede gebeurd dit niet. We gaan het maar afwachten. Verder eigenlijk weinig nieuws onder de zon.

25-06-2024

Zondag vlucht en weer niet best. zoals het hele jaar al een zondag vlucht en een wat zwaardere vlucht en dan gaat het niet. Toch maar weer eens met mijn back up gepraat en besloten toch wat te veranderen. Kijken  of dit werkt. De eerste drie aankomende waren dit keer duivinnen en dat is nog niet veel gebeurd de eerste was de 23-840 uit Lukas x Jilly dit is echt een van de betere dit jaar. Jongen duiven zijn nu een behoorlijk aantal keren weg geweest afgelopen weekend nog op zaterdag samen met Richard van Zuijlen en Hans Kaars naar Nieuwegein waar een kleine 200 jongen de lucht in gingen dit verliep super, wel een weg en bij Kobe ook. Toen op zondagmorgen vroeg nog een keer alleen naar Nieuwegein en ondanks dat ik behoorlijk hard naar huis ging was er niet tegen te rijden.
Gelukkig geen achterblijvers dus met de vlucht geen last dat er toch nog en jong kwam. Nu kunnen ze de eerste africhting met de vrachtauto mee. Maar is er een kans ze tussendoor nog eens weg te brengen dan zal ik dat zekere niet laten.

17-06-2024

Hoge snelheids duiven dit weekend. Waar vooraf het weer afwachten leek of ze los zouden komen bleek dat zaterdagochtend alles los kon en op tijd.. Dit hielt wel in dat ze met zeer hoge snelheid naar huis zouden komen. Iets te snel voor mij want ik was nog even bezig met de kwekers en dacht nu moet ik toch wel naar buiten maar helaas er zat er een op het hok en twee op het huis. Ze konden gewoon naar binnen alles stond klaar alleen moesten de twee van het dak weer op het hok landen hier ging toch wel even overheen helaas. Verder kwamen ze wel snel alleen vonden ze spelen in de lucht  met deze snelheid blijkbaar belangrijker dan een mooie notering maar ze hadden plezier zal ik maar denken. met 29 minuten zat alles weer in het hok en dat vind ik met dit soort vluchten het aller belangrijkste geen verliezen geen gewonden. We begonnen in  de club voor de 6 de keer dit jaar met een eerste en in de regio N1 een 14 de. De jongen duiven vluchten starten zo langzamerhand weer en ik hoop ze deze week nog twee keer weg te brengen dan zijn ze er wel klaar voor. Kijken of ze het net zo doen als hun broers en zussen vorig jaar. Bij de kwekers zijn op 4 jongen na alles eraf en deze kleintjes zitten nu in de ren waar ze het voortreffelijk doen,, echt plaatjes zijn het maar dat is altijd de latere rondes. Aankomend weekend een mooie midfond vlucht als de weergoden ons een keer goedgezind zijn. Afwachten.

11-06-2024

Wat een weer blijft het, zaterdag weer in de regen op duiven staan wachten. Op het moment dat de eerste twee aankwamen regende het pijpenstelen. Ze waren ook nog niet zomaar binnen. Het waren twee half broers uit Wounded Chantal. De eerste met Thor als vader en de tweede met Kobolus als vader. De duiven vielen aardig door en het resultaat was ook wel weer aardig na vorige week. Toch helaas weer een onderweg gesneuveld of de afslag gemist.
De jongen zijn nu een aantal keer weggeweest en hebben me ook al een keer goed laten zweten door er uren over te doen maar toen op tien na toch tegelijk te arriveren. van de laatste 10 zijn er op dit moment toch nog 2 onderweg. Ik probeer ze deze week en volgende week toch nog  een paar keer weg te brengen, hopen dat het weer meewerkt. Bij de kwekers zijn de jongen speen klaar en zijn de van sommige nieuwe eigenaren ingelicht. ook voor de bonnenkopers zijn er wat jongen klaar. Aankomend weekend ziet er op dit moment het weer er weer super beroerd uit afwachten wat er nu gaat gebeuren. Toch hopen dat dit bjjgesteld word.

03-06-2024

Van niet best naar goed naar super slecht. Maar waar het aan legt al sla je me dood.
Na vorige week en hoe ze zich de afgelopen dagen etaleerde was ik er van overtuigd dat ze super waren maar helaas het werd een deceptie. Waar de eerste niet super vroeg was maar nog op tijd volgde de rest echt minuten te laat. Wat ik hier nu mee moet weet ik echt niet, ook de dorst die sommige hadden was gewoon niet normaal. Ze lekken totaal niet gedronken te hebben. We gaan maar eens kijken wat hier de oorzaak van zou kunnen. Ook was er weer een doffer die ergens met zijn vleugel tegenaan geknald. En weer niet een van de minste. De 23-834 was na zijn vleugel wond weer mee en was mijn derde doffer gelukkig met wind tegen dus toch prijs en terug. De jongen bij de kwekers komen super op wat een mooi spul ligt er al zeg ik het zelf. Nou hopen op weer een mooier stukje volgende week.  

27-05-2024

Waar het vorige verslag niet best was is dit verslag het tegenover gestelde. Vorige week ging het totaal niet maar na een gesprek met diegene waar ik altijd met een vraag op terug kan vallen besloten niks te doen en me gewoon aan het schema te houden. Dat dit de beste keus was werd zaterdag bewezen door een 1ste  en 8ste plaats in Noord 1 te veroveren. Na vorige week werd er samen met supporter Jaap Jonker met weinig vertrouwen gewacht, de duiven leken goed maar dat was vorige week ook. Net nadat ik tegen Jaap vertelde dat 1500 m 17.33 was en dat dit moeilijk haalbaar zou zijn viel de 22-869 een doffer verkregen van maat Richard van Zuijlen uit zijn Calis koppel waar al meer bruikbare uitgekomen zijn. De duiven die na deze duif thuis kwamen moest ik met kunst en vliegwerk binnen zien te krijgen deze gingen van de dorst naar schuurtjes, dakkapellen de grond enz maar uiteindelijk kon ik toch best tevreden zijn over het verloop en binnen het uur alle 30 thuis was ook wel weer eens lekker. Bij de kwekers schieten de jongen ook lekker op dan kunnen deze ook op rust.
De vlieg jongen gaan elke week beter en zodra het weer het toelaat breng ik ze weg.
Nu eerst maar kijken of we de duiven zo kunnen houden.

20-05-2024

Kort en bondig een baal weekend. Slechte omstandigheden waar mijn duiven niet mee om kunnen gaan blijkbaar. Ze kwamen veel te laat en niet fris thuis. Maar we gaan er weer tegenaan deze week om ze goed te krijgen. De eerste was de 21-488 ( Kobolus x Wounded Chantal)samen met de duivin 23-806 (Thor x Timmie) die samen het hok in doken. gevolgd door de 22-869 waardoor hert leek of ze wel rap kwamen maar toen viel het wat stil en kwamen ze af en toe. Positief is wel dat alle jongen ook die van Kobe nu goed vliegen. Dus daar kunnen we mee aan de slag. Ze zijn ook gechipt nu. Hoop volgende week iets vrolijker te zijn.

13-05-2024

Een mooie zware vlucht maar niet zo mooi als ik gehoopt had. twee mooie redelijke kopduiven waren er en als die niet zo hadden lopen klooien was het nog iets mooier maar ach. De eerste was de jaarling duivin 23-840 die vorig jaar als jong met deze warme omstandigheden al een twee prijs in noord speelde, en nu er ook weer zin in had( iets teveel) want ze bleef nog even draaien tot nummer twee met een vreemde zich melden en toen wel naar beneden kwamen. maar het verdere verloop vond ik nu niet echt super maar echt mopperen kan ik ook weer niet. Wel op het feit dat ik voor de tweede week op rij een zeer bruikbare doffer kwijt ben, dit keer de 23-834 met al een eerste in Noord en vorige week nog de eerste op het hok. Baal hier stevig van. Bij de kwekers komen de jongen voor de verkoop morgen uit. Kijken wat hier weer voor moois uitkomt. De jongen. gaan nog steeds super en hebben hun eerste mand ervaring ondertussen opgedaan. Dit gaan we de komende week weer uitbouwen. Nu hopen dat zaterdag er eens niks achter blijft.

07-05-2024

Weer wind mee en een snel verloop. Dit keer vlogen onze duiven vanaf Niergnies zo een 283 km. We begonnen met de aankomst van een jaarling doffer 23-827 (kleinzoon Vale Bulck). Dit is de derde van de 3 vluchten dat er een kleinkind van deze wonder duivin als eerste (of gecombineerd als eerste) aankomt. En het mooiste uit al haar 3 haar kinderen nu een als eerste. De eerste 4 arriveerde snel achter elkaar waardoor ik dacht dat het makkelijk zou worden maar schijn bedreigt. Uiteindelijk werd het toch wel wat taaier en blijken er links en rechts wel wat weg te zijn. Ook hier missen we er twee helaas. De jongen die bij mij in het hok zitten vliegen nu super en zullen een dezer dagen voor het eerst een stukje weggaan. Die van Kobe beginnen nu kleine rondjes te draaien dus dat schiet ook op. Kwekers zitten op een paar koppels die later gekoppeld zijn op eieren. Wel waren er dit keer 2 duivinnen die behoorlijk lastig waren met in hun broedhok vliegen maar gelukkig met wat sturing gaat het goed, hopelijk zorgen ze niet voor schade. 

29-04-2024

Quiévrain was de losplaats afgelopen zaterdag. met een voor Almere zeer gunstig weersomstandigheden moest er vroeg gedraaid worden en als je dan de 9 de duif in Almere heb kan je niet echt tevreden zijn ook al is dit nog een voege in regio en afdeling. Ook het vervolg was niet veel met grote afwezige de duivinnen. hoe dit nu kan weet ik nog steeds niet maar het zal een oorzaak gehad hebben. Maar zaterdag gaan we er gewoon weer tegenaan.
de jongen gaan steeds beter en zeker nadat ik er twee met hoogtevrees heb verwijdert en deze nu geen duiven meer op het dak houden gaan ze als een speer. Nog even en we kunnen er mee aan de slag. De kweekduiven zitten nu op eieren onder het kopje te koop staan nog koppels waar 1 of 2 jongen van beschikbaar zijn. Verder hopen we met een hok op het westen dat het wat warmer gaat worden, ik denk dat het de form goed zal doen.

22-04-2024

De eerste vlucht. Afgelopen zaterdag vlogen we Duffel met wat je kan noemen behoorlijk shit weer. Achteraf gingen ze harder dan ik verwachte en daar kwam ik achter door te lang op mijn telefoon te zitten. Ik heb een bloedhekel als ik al tijden weet en helaas zag ik de melding van een clubgenoot en ben ik snel gaan kijken. En op het moment dat ik dacht het moet nu gebeuren of het hoeft niet meer kwamen er twee duivinnen met een bloedgang aan en doken pijlsnel naar binnen, deze waren goed voor 1 en 2 in de club en 38 en 39 in Noord 1 niet hoogstaand maar denk voor Almere met deze wind en regen het hoogste haalbaar. Uiteindelijk deden ook de jaarlingen al leuk mee en dat kan alleen maar beter gaan. Kwekers zijn weer gekoppeld en de jongen hieruit worden verkocht of zijn al verkocht. Ik hoop deze week onder het kopje te koop de pro forma stambomen te plaatsen. Verder gaat het met de jongen nu steeds beter en deze vliegen al redelijk. De jongen van Kobe komen ook nu buiten en zullen eerdaags ook op de vleugels gaan. Aankomende zaterdag maar hopen op wat beter weer en dan zullen we het weer zien.

15-04-2024

 Opleervlucht met klokken. De tweede opleervlucht van het seizoen zit erop. Dit keer over de antenne op de club of alles werkte. Het werd Roosendaal voor hier 104 km en weer kwamen de duiven snel. Alleen dit keer was ik er op berekend en stond ik klaar. Alleen zag ik hem nog niet aankomen omdat de eerste van achter op het hok viel en met dat ik deze binnen riep kwamen er meteen nog 2 achter het hok van de verkeerde kant aan. Met dat deze ook naar binnen liepen kwamen er van alle kanten duiven aan die er een spektakel van maakten met elkaar en zo ook af en toe naar binnen liepen. Echt tevreden was ik niet, ten eerste omdat ze doorgeschoten waren en ten tweede omdat ik het verloop niet echt geweldig vond en ten derde omdat er nog een doffer achter is gebleven. Er is dus werk aan de winkel. wel waren de eerste 3 als ik zo een beetje naar de mensen die klokte keek nog mooi op tijd, maar dat zegt nu werkelijk nog niks. Volgende week vliegen we Duffel met zo als het er nu uitziet Noord 4 aan wind, meteen lekker voor de koppen (not), en de hele week slecht weer maar we gaan het allemaal zien.

09-04-2024

Zo de eerste africhting met de vrachtwagen zit erop. De eerste de beste keer meteen de aankomsten al verkeerd ingeschat. Had ze een kwartier later verwacht en dus met een half uur en 2 min was de eerste er al en dat op 62 km. Bracht net de waterbak naar het hok toen de 22-730 op de klep viel (dochter Red Robin x Wounded Chantal). Meteen gevolgd door de rest die door waarschijnlijk door de  massale aankomsten lekker achter elkaar aan gingen rennen en vliegen maar oke dat kon nu nog hoop dat ze dat op 20 april niet meer doen.
Gelukkig melde om hal 1 de laatste zich en kon de verzorging weer hervat worden. Bij de kwekers zijn op een stuk of 5 jongen na alle jonge bij Kobe ondergebracht en gaan we deze weer voorbereiden om straks hun laatste ronde te kweken. Deze worden verkocht. Jongen duiven gaan steeds beter en massaler vliegen. Ik hoop dat met een week deze allemaal goed de lucht in gaan, ik wil dit jaar ook vroeg starten met africhten. Aankomend weekend hebben we een zogenaamde oefenvlucht met testen van de klok kunnen we vast een beetje kijken hoe we er voor staan.

02-04-2024

Zo na een paar weken niks te melden hebben gehad maar weer eens wat.
Voorbereidingen voor het seizoen zijn in volle gang, doordat ik eerst met de griep thuis liep en nu naar een andere baan ga per 1 mei loop ik de maand april ook nog thuis. Dus twee maanden voorbereiding als een prof☺. Duiven twee keer per dag los en daar tussen de jongen gaat heerlijk ze trainen volop en ook de jongen gaan al aardig. 
Bij de kwekers zijn Kobe zijn jongen bijna klaar en kan het voor hem ook beginnen.
De oude krijgen nu 14 dagen LTW van Beute en af en toe wat extra vitamine. Oude duivinnen worden hier verduisterd, de doffers niet.
De jongen zijn geënt tegen paramixo en rota dit tegen het krijgen van colie, ze krijgen straks nog een keer een enting van de dierenarts.  In tegenstelling tot andere jaren dit jaar wat meer last van de rover, twee oude zijn er al gesneuveld en de jongen durf ik niet te tellen maar het hoort erbij zeggen ze. Dit moet niet te lang duren anders gaat de lol eraf.
Op naar volgende week en dan hebben we misschien bij mooi weer een africhting Vuren gehad.
Er staat nog tot en met 4 april een bon te koop op duiven.net bij de club uit Utrecht. Nr 43. Een jong uit de kwekers. 

11-03-2024

Gelukkig weer redelijk hersteld (met behulp van antibiotica) van de griep. Alleen nog vreselijk moe maar dat zal ook wel overgaan. De duiven gaan ondertussen steeds regelmatiger los en ook de jongen zijn al een aantal keren buiten geweest en beginnen al wat te vliegen. Eind deze week zullen ook van ronde twee de meeste jongen gespeend worden en dan kan het echt beginnen. Bij de kwekers zijn ondertussen de eerste jongen ook weer uit dus ook dat gaat lekker. Morgen zal er bij Nanne Wolff een controle gaan plaats vinden of alles gezond is en zo ja dan gaan we vanaf aankomende maandag echt gaan starten met de voorbereidingen voor zover dat nog niet is gebeurd. 

07-03-2024

Zo deze week een wat laat blog. Al vanaf de beurs geveld door een hele vervelende griep waarvan ik nog steeds herstellende ben. De beurs was ondanks de griep echt wel weer eens leuk, eigenlijk omdat ik Richard van Zuijlen ging helpen om zijn jongen te verkopen en ik dus niet rond hoefde te slenteren. Wel weer een hoop mensen gesproken en wat heb ik vaak gehoord dat deze website vaak bezocht word. Erg leuk. De kweek gaar hier nog steeds zijn gangetje alk ben ik over de geproduceerde mest niet zo te spreken. Volgende week staat een bezoek aan Nanne Wolff gepland misschien kan die meer duidelijkheid geven (kom ik op terug). De eerste ploeg jongen gaat al regelmatig naar buiten en luistert eigenlijk al hier zitten ook een paar hele tamme in die me zodra ik het hok instap meteen begroeten door op me te gaan zitten. Aankomende week komt ook ronde drie al weer uit en zijn we voor de kweek kwa vliegen klaar. Ook vliegen ondertussen alle vliegduiven weer buiten regelmatig en gaat het rustig aan beginnen.

19-02-2024

Zo de eerste jongen zijn gespeend. Deze week volgen de laatste en dan zit de eerste ronden op het jongen hok. Ondertussen zijn de eerste van de tweede ronden eruit en de kwekers gekoppeld voor ronde drie. Op dit moment dus echt een gekkenhuis op het hok. Het hok met de grote jongen zijn er nu bijna twee weken dagelijks uit geweest en begrijpen ondertussen hoe het hier werkt. De duivinnen kunnen ook bijna weer los (iets met een deur die ik moet vervangen). Ik hoop deze aankomend weekend erin te kunnen zetten dan kunnen deze na een korte onderbreking ook weer trainen. Afgelopen weekend de huldiging van regio Hilversum gehad. De opkomst vond ik ronduit bedroevend het bestuur doet zo zijn best, dan is dit heel jammer. Nu nog een huldiging en dan is het over met de pret. Bij de kwekers heb ik nu extra vitamine twee x per week over het voer dit als wat ondersteuning voor het leggen van eieren en het drijven van de doffers wat toch wel energie kost. Dit doe ik ook bij de duiven met grote jongen of het helpt weet ik niet maar gewoon wat extra ondersteuning. Duiven voelen super aan dus heb er al langzaam zin in. 

12-02-2024

Van de week gaan hier de eerste duivinnen weer van de jongen af en brengen de doffers deze verder groot. De doffers en duivinnen gaan bijna dagelijks los om te wennen aan hun nieuwe hok dit gaat nu goed en ze komen door de drangers naar binnen. Ook de nieuwe deur voor de duivinnen is ook bijna klaar zodat die straks ook weer keurig naar binnen en buiten kunnen. Aankomend weekend worden de kweekers voor de derde keer gekoppeld en deze ronde mogen ze zelf groot brengen. Hopelijk kan Kobe hiermee weer vlammen. Langzaam gaan we weer naar de langer licht toe in de avond heerlijk kunnen we na het eten weer wat meer doen.
Rest me nog even te zeggen dat vanaf 12 feb er weer een mooie veiling van G en H Calis op pipa staat met div broertjes, zusjes, neefjes en nichtjes van onze duiven.

05-02-2024

Zo de kweek tweede ronde loopt tot nu toe voorspoedig, eerste ronde twee vechtpartijen en een paar onbevrucht, hopen dat het deze ronde bespaard blijft. Maar een paar mis is altijd wel normaal. De kweekduiven zijn weer gescheiden en dat blijven ze zeker 14 dagen even op adem komen en dan mogen ze zelf een ronde groot brengen. Ook zijn gister de duiven die de eerste ronden grootbrengen voor het eerst los geweest op hun hok waar ze de jongen groot brengen en vanaf gaan vliegen. Dit ga ik nu elke dag proberen te doen zodat ze goed gewend. zijn. Verder weinig nieuws onder de zon. We gaan rap naar het nieuwe seizoen heb er zin in.

22-1-2024

Dit weekend een mooie huldiging van de fondclub gehad, dat kwam ook omdat ik keizer generaal jonge duiven geworden was. Dat  scheelt natuurlijk altijd☺. Zondag eerst visite gehad van mijn oude duiven leermeester en ex collega Jaap Jonker uit Driemond altijd super gezellig om bij te kletsen. ook werd ik verrast door Harold Calis hij appte me dat ik een zoon van hun super kweker Staron x de top duivin Bond Girl kon ophalen, deze had ik nog te goed.  Dit meteen gedaan. Maar wat een mooi duifje hier kunnen we zeker verder mee. In de middag kwam er nog visite uit België Maarten Frencken kwam zijn gekochte eieren uit de vliegers ophalen.
De kwekers en het tweede hok vliegduiven zijn weer gekoppeld gelukkig is het nu niet zo koud meer. Nu kijken of dit weer goed gaat. Volgende week zaterdag gezellig naar de Olympiade heb er wel zin in.

15-01-2024

Zo na twee jaar geen vechtpartij meer gehad te hebben nu toch weer eens een koppel stuk, helaas altijd weer van een koppel waar je niet van wil dat het stuk gaat maar dat hoort erbij. Ook een koppel onbevrucht en een oude duivin met 1 ei maar ach we kunnen nog zat kweken dit jaar laten we maar zeggen. Verder ben ik altijd blij als de jongen een dag of veertien zijn dat kunnen ze wat hebben. De 21 ste worden de kwekers weer gekoppeld de vliegers de dag ervoor. Tenminste als alles goed gaat. De weduwnaars die nog niet gekoppeld zijn laat ik in het weekend mu steeds een keer los om de jonge doffers te laten wennen hoe en waar ze binnen moeten komen. Als ze eenmaal gekoppeld zijn komen deze niet meer los tot de jongen veertien dagen zijn. Verder hoop ik dat het snel wat beter weer word het hok vind ik best vochtig en daar word ik niet vrolijk van.

09-01-2024

Allereerst nog de beste wensen. Na even lekker 14 dagen vrij geweest te zijn weer aan het werk. De vrije dagen vooral besteed aan het begeleiden van de kweekkoppels die dan de hele dag door koppel voor koppel los konden. Ze hebben allemaal nu eieren en worden een dezer dagen allemaal overgelegd. Het hok met doffers wat nog niet gekoppeld is heb ik deze vakantie een aantal keren los gehad zodat ze weten hoe en waar ze naar binnen moeten lopen, dit lukt nu aardig. Het volgende hok (wat nu gekoppeld is en op eieren zit) word los gelaten als de jongen wat groter zijn. Deze maand wat druk met duiven feesten en de Olympiade waar Kobe voor is uitgenodigd als derde nationaal jonge duiven on aangewezen onder de 25. Maar heel erg is dat ook weer niet.

27-12-2023

Zo de eerste ploeg is gekoppeld. De kwekers en een hok vlieg en voedster duiven. Op een kweek doffertje na die nog geen zin heeft. is alles goed aangelopen nu afwachten hoe het verder gaat. ik heb vakantie dus kan de kweekduiven de hele dag koppel voor koppel lekker loslaten en verzorgen. Gister op de veiling op Pipa van G en H Calis nog een duivin gekocht uit hun super kweekdoffer Staron op zijn eigen top kweek dochter New Jet. Nu hopen dat dit net zo kweekt als haar zusters en vader zelf. 

18-12-2023

Kweek. Of het nu door het weer komt of doordat ze er gewoon erg veel zin in krijgen maar de duivinnen zijn niet te houden, als ik het hok in kom lijkt het wel of ik naar een stel oververhitte doffers kijk. Ik denk dat ik aankomend weekend maar ga koppelen. Als ze zo overduidelijk goed zijn wil ik niet het risico lopen dat de vliegduivinnen al lesbisch zijn voor het seizoen. Bijkomend voordeel is dat ik vanaf vrijdag 14 dagen vrij ben dus misschien evengoed een mooi moment. Zondag even de tentoonstelling op mijn nieuwe club bezocht met een stel vrienden van andere verenigingen. Was super georganiseerd en zeker erg gezellig. 

04-12-2023

Langzaam begint de kriebel te komen om te gaan kweken, tenminste als het niet te koud is dus meer achter me laptop om de koppels samen te stellen. Volgende week staat er een afspraak gepland bij Nanne Wolff voor een controle en de kwekers zijn ondertussen geënt voor paramixo. gister ( zondag) was het nog behoorlijk koud in de morgen maar dat weerhield de duiven niet om uitgebreid in bad te gaan ik vind dat wel een goed teken. Zondag ook de site nog wat bewerkt met de nieuwe foto's die bij Brain Sangers zijn gemaakt, ook de duifkampioen jong maar op de foto gezet. Mocht ze kwijt raken hebben we de foto nog.
Voorts staat er nog 1 bon te koop van ons hok, deze staat bij onze club PV de Plassenjagers Kortenhoef op duiven.net. jong uit de kwekers.

28-11-2023

Weinig te melden. Alles kabbelt nog steeds door kwekers worden een dezer dagen geënt. Gezondheid word gecheckt voor de kweek en dan kunnen ze eind dec bij elkaar. Vanavond (28-11) naar Brain Sangers om er een paar op de foto te laten zetten voor hier op de site en dan hebben we alles op duiven gebied weer gehad deze week.
Wel wil ik nog melden dat op www.duiven.net nog twee bonnen staan en eind deze week er nog een bij komt Regio 1 Hilversum & omstreken, PV de Luchtpost en mijn eigen club vanaf 1 dec PV de Plassenjagers Kortenhoef

20-11-2023

Bonnenverkopen. Je word er weer mee plat gegooid. Zelf kijk ik er niet meer naar tenminste dat wil zeggen ik bied niet meer mee. Sommige vinden het geweldig en ieder zijn ding. Een aantal jaar geleden kocht ik er ook best veel tot ik na weer een winter bonnen verzamelen jongen bij elkaar zetten en ging enten voor paramixo. Het was leiden in last ze kregen het door de enting waarschijnlijk was er een besmet en toen brak het uit. Resultaat op een paar na alles dood oude duiven niks meer waard enz enz. Na dit mijt ik zoveel mogelijk vreemde bij te zetten en als ik er een koop gaat deze 10 dagen apart en krijgen ze wat kuren en ontsmetting. Pas daarna mogen ze in de ploeg. Voorbereiden kweek zijn we ook al weer mee bezig, soms zet ik eens een duivin bij een doffer (vliegers) om ze alvast weer even te laten wennen, dit zijn of de vaste koppels van vorig jaar of jongen die afgelopen jaar samen aangelopen waren. Straks ga ik ook wat nieuwe koppels samen laten zodat als ik eind december wil koppelen deze koppels elkaar al een beetje kennen dit met het oog op dat ik de eieren van de kwekers onder leg en ik geen grote verschillen wil. Verder loopt alles nog op rolletjes.

13-11-2023

Weinig nieuws onder de zon, duiven gaan steeds beter door de rui heen en zitten inmiddels allemaal vast op de hokken. Dit weekend nog een jonge doffer op de verkoop van Robin Rigter kunnen bemachtigen uit de lijn Iris. Kijken of we ons hiermee hebben kunnen versterken. Verder wil ik u erop attenderen dat er op het moment (een bijna) drie bonnen van ons hok op staan voor een jong uit de kwekers PV 't Gooi Columba, De Airborn Renkum en Regio Hilversum en omstreken alle op www.duiven.net 

07-11-2023

Eigenlijk loopt alles nog op rolletjes, tenminste met de gezondheid van de duiven (laten we het afkloppen). Wat ik wel bijzonder vervelend vind is met dit weer en in de rui periode de duiven verzorgen, nat ,veren, donker bah en dan jongen doffers die op de bak moeten en de oude die denken 2/ 3 bakken tot hun beschikking te kunnen nemen nee dan mag het van mij wel een maand verder zijn en ieder ze plek weer heeft en door de rui zijn. Toch vind ik dit een belangrijke tijd en verzaak ik echt niet in de verzorging. Even doorbijten nog. De afgelopen week ben ik ook op viste geweest bij de Gebr Leideman om daar een hopelijk nieuw kweek wonder op te halen. De keuze viel op een doffer kleinkind Magnus Magnus vader van Sia Raissa Tila en overgrootvader van een heleboel echte top duiven. ook de vader van mijn doffer is al vader van een echt goede duivin. We laten hem even wennen en uitgroeien en hopen er dit jaar al wat uit te halen wat mee kan vliegen.

30-10-2023

Zo de kuur is klaar doffers zitten op de juist hokken. Kobe heeft nu 5 over-doffers waar straks eieren van de kwekers ondergelegd gaan worden en hij zwaait de scepter over de figurita's. Dus die heeft deze winter nog wat te doen. En ik doe de rest.
Woensdagavond staat een bezoek aan de Gebr Leideman in Collendoorn op het programma en daar zal een doffer aangeschaft gaan worden (als alles goed is). De rui bij de vliegers gaat bijzonder hard al moeten ze nog wel wat pennen gooien. Maar heb er gezien met nog 1 of 2 staartpennen zo kaal als een geplukte kip niet normaal maar ze bleven keurig gezond en daar ben ik natuurlijk heel blij mee. Maar daar doen we natuurlijk ook alles voor. Ook begint het nu weer wat te kriebelen en ben ik in mijn hoofd al weer wat koppels aan het samenstellen. Niet gezegd dat ze zo gekoppeld worden maar toch. Verder kabbelen we rustig door.

23-10-2023

De kwekers zijn grotendeels door de rui, de meeste hebben hun laatste pen gegooid. De vliegers zijn met hun laatste dagen para kuur bezig en de doffers gaan aankomend weekend naar hun hok waar vanaf ze gespeeld gaan worden volgend jaar.
Er is ook nog een nieuwe aanschaf gekomen. Dochter Cinderella moeder beste Jaarling TBOTB 2021 en beste Dagfond duif regio Noord Afd 7 2022. Dit is het tweede kind uit haar op het kweekhok. In principe is ons kweekhok op het moment op tal maar mocht zich een buitenkans voordoen word daar zeker over nagedacht. Verder weinig nieuws.

10-10-2023

De duiven zijn op tal, 20 vliegdoffers + een reserve, 25 vliegduivinnen 5 hiervan zullen gekoppeld worden op over-doffers de andere 20 op de vliegdoffers. 14 kweekdoffers zijn er nog en 21 kweekduivinnen. Met deze 85 totaal gaan we de winter in. De rui verloopt tot nu super twee keer per week gaat er wat vitamine over het voer verder wekelijks een bad. De vlieg duiven beginnen morgen aan hun paratyfus kuur waar de kwekers al klaar mee zijn. Verzorging is vrij simpel nu 1 keer per dag mesten schoonwater en voer. voer controleer ik s'morgens nog wel of er wat bij gegeven moet worden. En uiteraard elke dag vers minerale grit mengeling. moeilijker word het niet. Als ik zoals nu paratyfus ga  kuren zorg ik wel dat ik in de morgen een verse bak water met kuur geef en dit niet in de avond doe dit omdat ze overdag drinken en als het donker is niet en ik graag heb dat ze een verse kuur drinken.
Verder voer ik nu 1/3 deel gerst en paddy. en verder een rui mengeling en All in one.

02-10-2023

Rui. De rui bij de vliegers is in volle gang, dit ging zo super snel dat je sommige al niet meer herkend.  De kwekers zijn er al bijna klaar mee gelukkig en die zitten nu op de para kuur.
Zodra de vliegers een beetje door de dek rui heen zijn beginnen we bij die ook met de kuur.

 De duivinnen zitten allemaal al in hun onderkomen voor volgend jaar, de doffers nog niet dat komt omdat er nog twee doffers met hun jongen zitten de ander jongen zijn dit weekend allemaal naar hun nieuwe eigenaren gegaan. Van de week zullen de overige oude vliegdoffers naar het jonge duivenhok verhuizen en krijgen daar hun para kuur. Als deze klaar is gaan ze weer naar hun eigen hok samen met de jonge doffers en word de voorbereiding voor de kweek weer langzaam gestart. Ze zullen nu ook niet veel meer los gaan hooguit nog met wat regenachtig of bedompt weer. Verder is het rustig verzorgen en de gezondheid in de gaten houden.

18-09-2023

Zo rust. Althans rust, de druk is eraf. We gaan uiteraard gewoon door met de juiste verzorging alleen mogen de duiven nu bij elkaar(jongen) en hebben de oude vliegduiven nu jongen liggen van 14 dagen. Zodra die weggaan worden alle geslachten gescheiden ( bij de kweekduiven is dit al het geval) en word de eind selectie gemaakt. Verder gaan we morgen (dinsdag) nog een keer naar Nanne Wolff om het winter traject te bespreken en een controle van mest en andere ziektes te doen. Niet dat ik iets verwacht maar weet het liever zeker. 
Ook gaan we de aankomende periode weer besteden aan de site en deze weer up to date maken. En we gaan genieten van andere dingen dan duiven. 

11-09-2023

Zo toch een mooie afsluiting van het seizoen. Door de weersomstandigheden werden alle duiven Natour en jong gelost in Morlincourt. Met de snelheden die ik gezien had op kortere afstanden had ik het niet helemaal voor mogelijk gehouden dat de duiven in Almere op de verste afstand dit ook zouden kunnen halen en groot was de schrik ook dat er een duif (dochter Lukas x Jilly ) op de ren landen en naar binnen renden op de tijd van de snelste meldingen tot dan toe. Snel compu live geopend en daar bleek het de tweede melding te zijn en waren er alleen duiven op de korte afstand van Regio Noord gemeld te zijn. Uiteindelijk werd ze ook tweede in Noord en 15 de in Afd 7. Het wachten op de tweede duif duurde wel wat te lang vond ik maar toen kwamen ze ook echt wel snel voor deze taaie vlucht. Alleen de laatste deden er wat langer over maar s'avonds was op een na alles er van de 48 in-gekorfte duiven. Deze is nog onderweg. Vandaag kwamen dan ook de meeste uitslagen en eindstanden binnen en blijkt de 23-837 duifkampioen jong Noord te zijn geworden deze dochter van Chateauroux 555 x Adel heeft geen prijs gemist en was ook op de laatste vlucht weer mooi op tijd. Ook Kobe heeft er een bij de eerste 10 as-duiven Noord zoon Lukas x Bakkertje. In de Regio Noord 1 zijn we tweede generaal snelheid on-aangewezen geworden achter G en H Calis en in heel Noord 3 de generaal on-aangewezen.
In de Fond club Gooi en Eemland spelen we op Morlincourt wel de eerste en zijn we zowel aan-gewezen als on-aangewezen 1ste jongen duiven geworden (nog wel even de reclames afwachten).

04-09-2023

                                                                  Jongen top Natour minder.
Ach ja het een na laatste weekend was er een met twee gezichten maar eigenlijk overheerst het vrolijke gezicht omdat voor de tweede week op rij alles thuis gekomen is. Kleine kanttekening van de week is er wel weer een door de roofvogel gesneuveld. We beginnen met de natour, deze werd om tien uur gelost met een noord oosten wind. Helaas wist ik wat de metersnelheid vooraan in de afdeling was en ook hoe laat ik dan moest klokken. Dit werd hem niet Uiteindelijk kwamen er twee aan de 21-769 en de 21-731 deze spelen 51 en 64 in Noord 1 dit is veel te laat natuurlijk maar is niet anders. De duiven hadden het ook moeilijk veel moeilijker als na later zou blijken de jongen. Deze waren ook om 10 uur gelost en terwijl ik nog met de natour bezig was zag ik de eerste melding verschijnen in Loenen verschil 20 km met Almere. Toen er ook even later een rode duif aankwam en een beetje lafjes naar beneden kwam was ik er van overtuigd dat het een natour jong was. Toen hij landen en ik zag dat het de 23-846 was schrok ik en dacht dat kon wel eens een mooie zijn. Dit was het ook, deze zoon Titanium x Linda was voor de tweede keer me eerste en speelde een 7 de in Noord 1 achter 5 duiven van G en H Calis en 1 van Faes. In Noord werd het ook een 7 de en in afd 7 een 17de Gelukkig was nummer 2 ook mooi op tijd de 23-834 uit GPS Calis x Damsel speelde al eens een eerste in heel Noord en nu dan 12 in Noord 1 in Noord een 16 de. Helaas was Kobe niet zo super als de weken ervoor maar deed toch wel weer lekker mee.
Nu nog een weekje ons best doen en dan even rust.

29-08-2023

Bijna naar het einde. Afgelopen weekend 20 jongen in gekorfd naar Melun Kobe had er 10 mee. Kobe pakte de eerste prijs in de club en de 17 in Noord 1 met een jong uit Lukas x Bakkertje. We zijn er nog niet uit of dit nu een doffer of duivin is( lijkt van twee kanten☺) gevolgd door twee jongen van mij. Ik moet beter poetsen want zwak wel wat af. De Natour ging daarentegen een stuk beter. Een super snelle vlucht maar pakte toch een oude duivin als eerste ( gekweekt door Kobe uit een doffer van Stabel x een duivin gekweekt uit Kobe's Favorite) gevolgd door een zoon Titanium x Timmie die ik maandag nog in Urk opgehaald had en de week ervoor nog een 6 de prijs pakte in Noord 1 ( nu 11) soms snap je niks van de jongen. Helaas verzaakte de drie jongen van Kobe en zat ie er naast. Nog twee weekjes poetsen en dan rust.

23-08-2023

Een door de vakantie wat verlaat blog. Afgelopen weekend heb ik denk het vreemdste vluchtweekend uit mijn duiven carrière meegemaakt. Op vrijdag een jonge duiven vlucht en op zondag een natour vlucht, maar oke op beide vluchten deden we leuk mee. Op de jonge duiven vlucht deed Kobe zelfs heel goed mee met twee duiven voor me en een mooie serie en op de natour verwachte ik niet veel maar deden ze het toch redelijk met 12 van de 12 in de prijzen. Wel bleven er op de jonge duivenvlucht twee achter ( de eerste twee van de week ervoor) waarvan een in Urk belande en is opgehaald maandag. Ook is er dinsdagavond een vermoedelijk ten prooi aan de rover gevallen want bij Kobe mist een doffertje en ze kwamen helemaal uit elkaar geslagen van de trainging thuis terug. Helaas het is niet anders.
De oude duiven zitten nu te broeden en speel ik op nest niet mijn favoriete onderdeel maar gelukkig nog 2,5 weken. Aankomend weekend weer twee vluchten kijken of dit nu normaal gaat.

14-08-2023

Afgelopen zaterdag weer eens een dubbelvlucht. Een natour vanuit St Job in het Goor en een jonge duivenvlucht vanuit Morlincourt. Op de natour had Kobe er 3 mee jonge herintreders en ik 15 waarvan 4 jonge herintreders. De eerste die aankwam was een oude doffer de 22-869 die in de club goed was voor de eerste prijs en in Noord 1 voor de 31 ste.
Deze werd meteen gevolgd door een jong van Kobe, deze was goed voor de 2 de prijs in de club. Verder was het niet om over naar huis te schrijven. Toen begon het wachten op Morlincourt en me maat Fred gaf aan dat de vroegste op dat moment 1525 m maakte dat was voor hier 15,32 draaien. Op 33 komen er twee aan duiken waarvan een vreemde en deze wilde alle twee achter het hok op het platte dak van de buren drinken. Met kunst en vliegwerk van voornamelijk Fred achter het hok lukte het om hem binnen te krijgen gelukkig nog om 1 in de club te blijven en 6 in Noord 1 en 8 in Noord. Deze doffer is een zoon van Titanium x Timmie en is door menig man al aangemerkt als een belofte. Gelukkig werd deze snel gevolgd door nummer twee  ( zoon Chateauroux 555 x Damsel) en drie (dochter Arthuros x Zorro Chantal). Maar verder was ik ook hier niet echt super tevreden mee.
Nu hopen dat we dat volgende week weer wel zijn .

 

07-08-2023

Na vorige week een super weekend was het afwachten hoe het nu zou gaan. Nou we mochten niet mopperen maar helemaal tevreden was ik ook niet. De eerste die kwam was van Kobe en vond het nodig om nog wat rondjes te vliegen figurita's kwam ie naar benden en viel dan wel meteen op de plank. Daarna kwamen er twee rode doffers twee nestmaten zelfs en een daarvan was weer de 34 die vorige week de eerste in heel Noord speelde ( nu goed voor plek 18 in noord 1 en 33 in Noord. Dit vind ik persoonlijk iets te laat als je het tegen de vroegste duiven in Almere afzet. Gelukkig kwamen ze wel weer super thuis en dit resulteerde in de tweede opvolgende 1ste grootmeester in Noord 1. Kobe dit keer derde ( vorige week 2 de ) Helaas zijn er van mij nog twee achter waaronder het fond club Gooi en Eemland duifje. Jammer maar is niet anders. Ook de oude waren mee en deze hadden het behoorlijk lastig, waarom dit was weet ik niet. Ze mogen lekker samen vanaf dinsdag. En dan nog 5 weken en is het weer klaar. Deze week de eerste natour dus drukken weken vanaf nu nog.
+

31-07-2023

Pff wat een weekend. Zaterdag de derde jonge duiven vlucht en deze keer mochten ook de oude mee als invliegduif. Dus samen met Kobe hadden we 69 duiven mee dit beloofde vooraf al een spektakel van duiven te worden. Vooraf dacht ik dat ze rond 10.10 er wel moesten zijn en wat ik normaal eigenlijk probeer niet te doen op me telefoon kijken deed ik nu wel en zag dat een club genoot uit Loenen gedraaid had op 53 dat betekende dat ik wel rond 7/8 over moest draaien. Maar toch tegen Kobe gezegd dat hij klaar moest staan en de twee letters die er waren ook en ben ik op me post gaan staan. Maar ik stond nog niet of er kwamen drie duiven aan gestormd, ik dacht drie oude maar gelukkig twee oude en een jong deze doken naar binnen en ik kreeg van de letters te horen dat het een vroege moest zijn.
Maar de duiven bleven eigenlijk komen oude en meteen weer jongen deze waren van Kobe gevolgd door weer jongen van mij. Gelukkig liepen ze ook super binnen verder.
Toen er wat rust kwam en ik ook op internet kon kijken bleek dat het wel eens een hele vroege in Noord kon zijn. Uiteindelijk speelden we 1 ( ik ) 5 en 6 Kobe in Noord met verder een mooie serie. Belangrijkste alle jongen thuis plus nog twee van eerdere vluchten die aan hun uiterlijk te zien goed gezworven hadden. Al met al ik heb een weekendje genoten.

24-07-2023

Voor het eerst een dubbel vlucht. Helaas pakte het niet uit zoals ik een beetje hoopte.
De dagfond vlucht had ik 6 duiven ingekorfd waarvan er 5 vorig jaar zich goed konden redde op deze vluchten. Maar helaas vonden ze het waarschijnlijk te snel en waren ze wel snel allemaal thuis alleen niet vroeg genoeg.
De jongen deden het iets beter maar was er niet super tevreden over. Er zaten teveel liefhebbers uit Almere voor me ondanks dat we op plek 26 en 27 in Noord 1 beginnen. Ik vond ze afgelopen week ook veel te veel met elkaar bezig en er waren koppeltjes die al snel terug kwamen tijdens het trainen om weer snel met elkaar te klooien. Ik heb ze hierom zondag ook gescheiden en kijk of ik ze zo weer onder controle krijg. Kobe zijn jongen zijn jonger en hebben nog niet echt de behoefte om te rommelen en die trainen ook nog goed. Hij klopte mij trouwens op een seconde. Volgende week weer alleen jongen ( wel gaan de oude als invlieg mee). Het mooie was dat mijn oude duivenleermeester Jaap Jonker er samen met Edward Schrijvers waren om de aankomsten van de jongen te volgen. Ze vonden het wel een spektakel om ze zo massaal aan te zien komen.

18-07-2023

Zo we hadden hier best een leuk weekend achter de rug, Voor het eerst dit jaar voor ons twee vluchten op een dag. 1 met de jongen en de laatste mid-fond met de oude.
We beginnen met de jongen. Samen met Kobe hadden we 47 strijders mee en terwijl we staan te wachten valt achter me op de ren een doffertje vanaf achter. We schrikken zo van elkaar omdat hij nog geen m van me hoofd valt dat hij de lucht weer ingaat en na twee rondjes toch naar binnen schiet. Gevolgd door heel veel hokgenoten en duiven van Kobe. Uiteindelijk hebben we een uur en tien min later de meeste thuis. van mij is er nu nog een onderweg, van Kobe is alles weer aanwezig. Daarna was het de beurt aan de oude. Wat ik hiervan moest verwachten wist ik niet ze leken uiterlijk en kwa gedrag toch weer een stuk beter dan twee weken geleden. Ik was net klaar met schoonmaken en liep naar buiten toen er twee naast me op de plank vielen. Meteen schoot het door me heen die konden wel eens vroeg zijn omdat ik volgens tijden die ik had gehoord iets later moest klokken. Dit bleek ook het geval ze waren goed voor 8 en 9 NPO tegen 3450 duiven.
 Alles bij elkaar een mooie opsteker. Nu hopen dat we het jongen duiven seizoen een beetje door kunnen en de verliezen beperkt zijn zodat we een mooie ploeg voor volgend jaar kunnen formeren.

10-07-2023

Na vorige week een hele beroerde vlucht ging het deze week gelukkig weer iets beter. De duivinnen waren vorige week helemaal van het padje thuis gekomen en ik moest alle zeilen bijzetten om ze maar weer een beetje op de rit te krijgen. Het lukte gelukkig wel aardig. De eerste die aankwam was ne grote vriend de 21-140 een vale doffer die niets liever doet als bij me zitten en vechten met me. Hij is zo ie zo goed op dreef dit jaar. Hij komt uit Red Leus x Lucky 68. De tweede was weer de dochter van Kobolus x Damsel toen viel er wel een gaatje in de aankomsten maar evengoed 18 van de 24 in de prijzen. Volgende week nog een midfond en dan kijk ik of ik met een paar duiven de laatste dagfond mee doet of gewoon verder met de jongen. Deze jongen zijn afgelopen maandag voor het eerst met de container naar Tilburg geweest. Dit werd geen gemakkelijke opgave voor ze helaas zijn er nog drie onderweg. Deze maandag mogen ze het nog eens proberen. Afgelopen zondag zijn ze ook nog een keer samen met de duiven van Hans Kaars en Richard van Zuijlen naar Meerkerk geweest zuid oosten wind benauwd en warm ingrediënten om het moeilijk te hebben maar ook hier zijn ze weer door wel weer twee nog onderweg helaas. Nu morgen dan nog eens Tilburg en dan vrijdag voor het eggie naar Duffel. 

03-07-2023

De slechtste vlucht tot nu toe dit jaar. Wel een hele mooie tijd duif. (Duif gekweekt door Richard van Zuijlen uit Zoon Nico x Dochter Romi  (beide G en H Calis) Maar daar is alles mee gezegd. De tweede bleef 15 min zitten helemaal van het padje derde kwam wel binnen maar vooral de duivinnen zijn helemaal uit het lood geslagen ik heb wat werk te doen deze week.
De jongen zijn nog opgelopen naar 55 terug op dit momenten lijken er weer klaar voor, vanavond zullen ze in de mand gaan voor een africhting met regio Noord.
Bij de kwekers zijn de jongen eraf en zijn er al verschillende kopers geweest om hun jongen op te halen. 

26-06-2023

Nou we hebben weer een vitesse vlucht gehad, dit keer met wind mee. Vorige week schreef ik dat de duivinnen niet echt wilden trainen, dit was deze week gedeeltelijk nog zo maar twee avonden trainde ze of hun leven er vanaf hing en twee avonden of ze er echt nul zin in hadden. Toch was de eerste een duivin en weer de 20-675, ze kwam er aan zo hard en klein dat ik bang was dat ze door het hok heen schoot. Schitterend om te zien. Maar daarna waren het toch de doffers die de dienst uitmaakte. Wel weer een schitterende serie met een tweede grootmeester in Noord 1. Helaas was het vrijdag voor het inkorven niet echt een hosanna stemming. Ik had de jongen naar Nieuwegein gebracht en als je er dan na 2,5 uur de eerste krijgt en tot aan het inkorven 11 thuis heb van de 69 ga je niet echt vrolijk weg. Toen ik naar bed ging waren er 24. S'morgens vroeg  begon me telefoon die naast me lag gelukkig al vroeg met duiven doorgeven die naar binnen liepen en stond de teller in de avond op 50 een enigszins respectabel aantal ( ik dacht minimaal de helft niet meer terug te zien.) Zondag werden er nog drie opgegeven waarvan een gewond. Deze heb ik opgehaald waardoor we er op dit moment 53 hebben. Ik hoop er toch nog een paar terug te zien. 

19-06-2023

De intro kan ik eigenlijk hetzelfde houden als die van het blog hieronder, warm en tegenwind. Toch hadden de duiven er weinig last van. Ik kneep hem een beetje deze week want de duivinnen trainen vanaf vorige week totaal niet meer (beetje doelloos rondjes vliegen reken ik niet ) dus zaterdag toch met een wat minder gevoel me post beklommen en de boel opgewacht. Toch was het een duivin die er als eerste was wel opgevolgd door haar broer ( beide uit Titanium x Linda) en daarna nog een doffer. Maar dan mooi de doffers en duivinnen door elkaar. Even goed waren ze redelijk op tijd met 26 van de 28 in de prijzen. Maar de duivinnen trainen nu nog steeds niet. Ik weet echt niet wat dat is.
De jongen daarin tegen gaan als de brandweer en zijn nu een aantal keren weggeweest tot twee keer Meerkerk. Deze week probeer ik ze nog minimaal een maar liever meer keren weg te brengen. Kijken of dit lukt. De jongen van de kwekers zijn nu ook bijna klaar en dan ben ik er klaar mee. misschien nog twee of drie speciale koppels zoals de nieuwe duivin bij G en H Calis vandaan maar dan houd het op.
Nou we gaan zien of we de dames weer aan de praat krijgen.

12-06-2023

Weer een vlucht met warm weer en tegenwind. Zaterdag moesten ze weer even hun best doen, was voor ze gelukkig niet ver maar toch was het verloop apart. Er vielen als eerste 3 duiven uit de lucht waarvan er een een vreemde was. De eerste die naar binnen rende was weer de 22-746 dochter Kobolus x Damsel ze was ook de eerste getekende en in form de laatste weken. Gevolgd werd ze door de 22-869  een doffer gekweekt door Richard van Zuijlen uit zijn twee rechtstreekse G en H Calis duiven. Heel vroeg waren ze niet en was eigenlijk totaal niet blij met het verloop en de snelheid waarmee de duiven elkaar opvolgden.
Toch eens kijken of er iets veranderd moet worden. De jongen zijn nog steeds goed aan het trainen en ook het wegbrengen ondanks het warme weer is weer opgepakt, Wel kleine stukjes maar toch. Ik ben van mening dat ze er toch van leren en zich aan de warme omstandigheden aanpassen. Bij de kwekers liggen de jongen te blaken in de nestpannen veel rood er weer bij dit keer. Met twee weken zijn deze ook al weer op eigen benen.
Donderdag inkorven voor een mooie midfond vlucht met zoals het er nu naar uitziet warm weer en tegenwind.

05-06-2023

Zo door drukte vorige week even geen blog. Wel een hele mooie vlucht uit gehad met dertig uit dertig op de uitslag en een grootmeester vermelding. Helaas gaat door het wisselen van vereniging de punten telling helemaal in de mist en worden kampioenschappen en duifkampioenen niet meer geteld.
We hopen dat dit snel opgelost is. Afgelopen zaterdag hadden we een mooie midfond vlucht van 426 km met wederom tegenwind en zon. de duiven trainden de afgelopen week alsof ze geen wedstijden vlogen zo fanatiek. Ik verbaasde me daar echt over. Helaas vertaalde zich dat niet helemaal in de uitslag maar echt mopperen kan ik ook niet. En uiteindelijk nog wel een mooie serie neergezet.
Ondertussen zijn de oudste jongen een aantal keer weggebracht nu en dit gaat tot nu toe ( laten we het afkloppen) goed De tweede ploeg ( van Kobe) zal vanaf nu ook gaan. En we hopen ze dan eerdaags samen te voegen met wegbrengen en zo snel als het kan met de afd mee in de auto.
Bij de kwekers zijn de jongen bijna allemaal geringd en volgens mij liggen er weer aardig wat rode.
Volgend weekend weer een vlucht met warm weer en tegenwind gelukkig niet heel ver.

22-05-2023

Afgelopen zaterdag de tweede midfond vanuit Pont st Maxance. En weer een taaie, denk niet zo zwaar als de vorige editie want ze kwamen een heel stuk frisser thuis. We begonnen met een hele mooie 9 plek in Noord 1 en 12 in Noord. En dan te bedenken dat de Comb G en H Calis er al 5 voor me hadden. De eerste was een jaarling duivin uit Damsel x Kobolus gevolgd door nog 4 jaarlingen. Dit was de eerste vlucht dat de jaarlingen behoorlijk dominant waren. We hebben deze vlucht voor het eerst in Kortenhoef ingekorfd. Ik werd daar super ontvangen hopen dat ik het daar naar me zin ga krijgen. Het was leuk om daar weer met een behoorlijk aantal oude bekende te kletsen. De jongen zijn maandag geënt door de dierenarts en daar gaan we nu langzaam mee opstarten.De kwekers zitten op eieren en de eieren van Titanium, Mealy Frank en Chateauroux 555 zijn onder voedsterkoppels gelegd en deze zitten op het moment weer gekoppeld om nogmaals op eieren te komen. Dagfond vliegen we dit jaar niet alles staat nog in het teken van stam opbouwen en wil daarom nog geen jaarlingen verspelen of verpesten op te lange zware vluchten. Dus in de voorbereiding op de vitesse voor zaterdag.

15-05-2023

Eerste midfond. Dit was meteen een taaie vlucht die in mijn ogen veel te laat los ging misschien beter uitstellen. De eerste die thuis was is een doffer die als jong in 2020 een jaar is weggeweest toen helemaal verweert terug kwam en eigenlijk tot nu toe pas twee keer gemist heeft en vooral op dit soort vluchten het heerlijk vindt. De tweede was een jaarling duivin die er meteen de brui aangaf en zat n verder niet meer wilden bewegen en pas naar binnen ging toen nummer drie er was. Uiteindelijk is er nog een achter helaas.
Op de club had ik wederom een niet hele leuke ervaring, en heb ik met het bestuur besloten om ergens anders mijn heil te gaan zoeken gezocht word nu naar een oplossing waar ik de rest van het seizoen kan afmaken. Ik vind dit persoonlijk erg jammer maar het is niet anders loop me alleen maar op te vreten en dat is niet goed voor me. Hoop het club plezier weer een beetje terug te vinden. Kwekers zaten dit keer met zijn alle binnen 8 dagen op het eerste ei bizar snel in twee dagen had alles het eerste ei. Ik leg nog even twee/drie koppels onder voedsters en dan heb ik een mooie ploeg voor de verkoop.

08-05-2023

Afgelopen weekend een Vitesse vlucht uit Quivrain de duivinnen trainden niet zoals ik wilde deze week dus was er eigenlijk niet gerust op. Toch was de eerste die aantikte een duivin, helaas deed de antenne waar ze overheen liep niet zijn werk en moest ik haar en later nog een paar uit het hok halen. Dom van mezelf normaal controleer ik altijd de antennes alleen nu glad vergeten. Gelukkig was het toch nog goed voor de 7 de plek tegen 6327 duiven in regio Noord. Verder kwamen ze eigenlijk wel best alleen is het binnen komen dit jaar echt een drama, dit heb ik eigenlijk nog nooit meegemaakt. Er zijn er die alle duiven naar binnen begeleiden voor ze zelf ook maar eens gaan. Ik hoop dat het als de vluchten langer worden dit probleem oplost. De jongen gaan nu echt op pad die beginnen steeds beter te vliegen en te trekken, ook luisteren ze fantastisch en vallen ze na het vliegen op het hok en stormen naar binnen. Zo zie ik dat graag. Ook de laatste ronden die bij Kobe zit gaat langzaam het luchtruim opzoeken die kunnen straks met die van mij los. Kwekers zijn gekoppeld voor hun laatste ronden, deze jongen worden verkocht pro forma stambomen staan onder het kopje te koop. Dit voor geïnteresseerde. Aankomende week de eerste midfond ik kijk er naar uit 

01-05-2023

Na vorige week een hele rare week ging het deze week de goede kant op. De duiven herstelden wonderbaarlijk snel aar hoe zou dat uiten op de vlucht? Vrijdag toch 40 duiven naar de club gebracht met toch wel wat vertrouwen 1 bleek na inkorven niet over de antenne gegaan te zijn dus mee 40 mee en 39 in de klok helaas. Zaterdag konden ze niet los dus wachten tot zondag waar ze mooi op tijd los konden. Als eerste arriveerde de 20-675 de eerst getekende. Meteen gevolgd door 2 doffer die wat gingen vechten en klote. en toen viel dus de duif die niet over de antenne was geweest en deze ging als derde naar binnen en mist dus een mooie rayon prijs. Uiteindelijk begin ik in regio noord achter het Calis geweld als derde liefhebber en 8 ste duif tegen 6424 duiven. Het prijspercentage mag iets beter maar ik denk na vorige week dat ik niet mag klagen dat ze het weer zo oppakte. Nu kijken of wee de stijgende lijn kunnen doortrekken. Voor de 20-675 was het haar vierde eerste prijs in PV Almere vorig jaar drie en nu al weer een eerste en vorige week een derde.

24-04-2023

Aparte week deze week, de duiven waren na de vlucht van vorige week echt super en leken steeds beter te trainen en eruit te gaan zien tot donderdag morgen. Ik kwam in het hok en dacht dit is niet best, er waren er een aantal waarvan de mest me echt niet beviel. Even afgewacht tot vrijdag maar het werd niet beter en besloten er een aantal thuis te laten en Nanne Wolff gebeld voor een controle, hier kon ik zaterdagmorgen terecht en hij stelde ontstekingen vast in de krop veroorzaakt door iets wat met gif te maken heeft of een buur die wat onkruid gespoten heeft iets dergelijks. Feit was dat ze al onderweg waren op een 6 na die ik al thuis gehouden had na dan. Gelukkig viel de schade mee en werd ik 2 en 3 in de vereniging wat mij meeviel en waren ze gelukkig allemaal thuis waar ze aan een Belgafox kuurtje gingen wat direct aansloeg en ondertussen is de mest weer super en lijken de duiven weer goed. Nu hopen dat het volgende week ook eruit komt. Ook leek het een goed idee om de thuis afslag te proberen, nou dat heb ik geweten. De klok gaf aan dat de afslag gelukt was alleen bleef de mail achterwegen, toch naar de club gegaan en daar bleek dat er geen gegevens waren om in te lezen uiteindelijk na een hoop vijven en zessen kon ik toch inzenden en aan de uitslag toegevoegd worden. Hopen op een betere week. 

17-04-2023

De eerste proef klok vlucht is gedaan,. Super tevreden ben ik niet mede omdat de eerste echt met geen mogelijkheid binnen te krijgen waren, terwijl vorige week ze het hok bestormden.
Maar ach het hoort erbij. Bij de kwekers zijn de laatste jongen eraf en zijn de eieren van de nieuwe aanwinst onder een voedster koppel gelegd dus deze zitten lekker gescheiden en mogen even tot rust komen. De jongen beginnen nu te vliegen, deze waren zo lui niet normaal. Maar het lijkt erop dat het goed gaat komen.
Verder van de week nog de kleppen gerestaureerd en een hor voor de duivinnen gemaakt zo dat echt alles er nu klaar voor is. Op naar de eerste echte vlucht.

11-04-2023

Zo de kop is er af, tenminste de eerste africhting met de vereniging is gedaan. Met heerlijk weer  zaterdag staan wachten tot weer een stipje een duif werd. Getracht heb ik deze te filmen maar dat werd niet al te best. Het was de 22-749 (dochter Titanium x Geraldina) die als eerste kwam aanknijpen maar doordat ik zelf eigenlijk kom maar zei schrok ze en maakte nog wat rondjes met haar ondertussen aangekomen hokgenoten. Uiteindelijk vielen ze toch nog vrij rap en stormden werkelijk naar binnen, dit deden ze eigenlijk allemaal wat mij toch wel beviel. Binnen een kwartier waren er 40 van de 41 en de laatste kwam zeg maar 20 min na de laatste. Alles weer thuis heerlijk verder met de voorbereiding. 

03-04-2023

Heerlijk begin weer helemaal in het ritme te komen, duiven trainen enorm echt een lust om te zien. Heb daardoor ook steeds meer zin in het seizoen. De oude duiven staan nu op een 14  daagse kuur met LTW dit doe ik eigenlijk al jaren en bevalt me super. Dit krijgen ze in het seizoen eigenlijk nooit meer dit in tegenstelling tot vroeger. Verder eigenlijk geen poespas maar gewoon voer graan en mineralen met grit en op zondag wat ondersteunende vitamine.
De jongen komen nu elke dag buiten ze zijn wel van het luie soort zit nog niet veel vlieg beweging in maar dit zal straks wel goed komen. Ze zijn dit weekend allemaal geënt tegen paramixo rota dit voor het eerst dit jaar. Hopen dat dit de coli ook een beetje weghoud. Bij de kwekers is ronde drie ook bijna groot deze week gaan de duivinnen er af en mogen de doffers de jongen verder groot brengen tot ze Kobe zijn hok in gaan. Dit weekend heb ik de ren van de kwekers nog extra beschermd met marter gaas, op zich konden ze er niet in maar als extra toch maar gedaan voor mijn gemoedsrust. Ze komen er nu alleen nog in met een betonschaar en ik heb nog nooit een marter met betonschaar gezien dus gok dat het goed is nu. Oude duiven zijn nu twee keer op reis geweest een stukje om het weduwschap een beetje door te krijgen hopen dat ze het gaan snappen maar dit gaan we snel genoeg zien.

27-03-2023

Zo de tijd is verzet het echte loslaten is vanaf vandaag begonnen, nu zal alles in het teken gaan staan van de eerste vlucht en de rest van het seizoen. Afgelopen weekend lekker nog even met me vrouw een weekend weggeweest even genieten van de rust. Toen ik gister thuis kwam heb ik de 2 rondes jongen bij elkaar gelaten zodat die ook samen los kunnen, vanavond naar Nanne Wolff voor de laatste check dan kan het los.
De jongen bij de kwekers gaan super, groeien goed en kunnen straks bij Kobe in het hok. Dan even een week of wat op rust en mogen ze de laatste ronde dit jaar doen voor de bonnen en verkoop. Dan is het voor hun klaar. Met de duivinnen heb ik dit jaar nog wel even wat te stellen, deze zijn zo vervelend willen niet makkelijk naar binnen daar maar even extra aandacht aan besteden maar dit gaat wel goedkomen. De doffers hebben daar veel minder moeite mee. Verder weinig nieuws 

20-03-2023

Steeds meer komt alles in gereedheid voor het seizoen. Ik krijg er ook steeds meer zin in. De vliegers zijn inmiddels allemaal gescheiden. De eerste ploeg heeft dit weekend zelfs al weer even bij elkaar gezeten en de laatste jongen gaan er morgen en woensdag vanaf. Dan zit alles op weduwschap. De jongen zijn er al regelmatig uit en luisteren eigenlijk al super, dit vind ik fijn zodat ook de oude hun rondje kunnen maken s'avonds. Bij de kwekers zijn in drie dagen alle jongen uit tenminste 2 onbevruchte eitjes dus van de totaal 28 zijn er nu 24 en komen er nog twee uit omdat ik van een koppel de eitjes verlegd had onder een voedsterkoppel. Dus deze komen 10 dagen later. De nieuwe aankoop van G en H Calis is ondertussen ook gekoppeld op een dochter van Vale Bulck (Amazing Bleu) en ook meteen twee voedster koppels zo dat ik deze eieren ook kan overleggen in de hoop ook van deze doffer nog 3/4 jongen heb dit jaar. Ondertussen heb ik de koppels voor ronde vier gemaakt deze heb ik iets op inteelt gezet en zullen zo half mei gekoppeld worden. Deze jongen zijn voor de bonnen en de verkoop van de zomer voor de geïnteresseerde.

13-03-2023

Zo de eerste jongen zijn voor het eerst naar buiten geweest. Afgelopen zaterdag hebben ze hun vuurdoop gehad en liepen de eerste op het dak. Doordat ik tegenwoordig heel dicht bij huis werk zal dit de aankomende weken veel gebeuren. Ronde twee begint langzamerhand ook zo groot te worden dat hun moeders er een beetje af kunnen en deze ook aankomend weekend op eigen benen kunnen. Dan komt ook ronde drie weer uit dus blijven we nog even in de kleine jongen. Verder gaan we ook de oude toch echt weer regelmatiger eruit laten zo langzaam naar het seizoen toe. Verder eigenlijk weinig nieuws 

06-03-2023

Zo voor mij is het seizoen wel een beetje begonnen, eigenlijk altijd na het beurs weekend begin ik weer in het ritme te komen. Zaterdag heb ik met Richard van Zuijlen en Hans Kaars de beurs bezocht, deze was zeer geslaagd/ gezellig niet dat er veel nieuws was maar wel even lekker gekletst daar. Zondag heb ik alle hokken goed schoongemaakt duiven los gehad, ook de ploeg met de jongste jongen mocht voor het eerst los. Deze waren gelukkig 
s 'avonds  weer keurig in het juiste hok terug. Deze mogen dus nu ook regelmatig los.
De gespeende jongen hebben gister allemaal een telefoon ring omgehad ook mochten ze in bad waar ze gretig gebruik van maakte. Toen ze eenmaal een beetje droog waren hebben ze een luisdruppel gehad. Dus eigenlijk een heel duif weekend.

27-02-2023

Weer een druk weekje achter de rug, kwekers voor de derde keer samen betekent zodra ik thuis ben koppels een voor een los. Gelukkig is dit na vanavond (maandagavond) over dan hebben ze allemaal gelegd en kunnen ze los. Wel even opletten het  eerste uur maar als ze weer gewend zijn kunnen ze deze ronde zelf uitbroeden en grootbrengen. Dit weekend ben ik bij twee melkers geweest om hun duiven te bekijken en even te kletsen aansluitend naar de feestavond van regio Hilversum en omstreken voor een gezellige barbecue en prijsuitreiking.
De jongen van de tweede ronden zijn op twee na allemaal uit en kunnen geringd worden, een ei was schier en een ei had een minuscuul gaatje in de schaal. Ik vermoed een nagel er door dus dat jong was gestorven. Wat wel jammer was dat dit een ei van de nieuwe aanschaf van Leidenman was dus daar is er maar een uit. Gelukkig heeft ze weer gelegd.
Ook zal donderdag de nieuwe aanschaf arriveren bij Pipa vandaan dan kan ie na een wen periode ook gekoppeld worden en kunnen we misschien nog wat jongen voor de natour eruit halen.

20-02-2023

Zo weer een nieuwe week. De kwekers zijn dit weekend zonder ook maar een noemenswaardig incident weer gekoppeld, ik blijf me verbazen hoe soepel dit toch gaat de laatste 2 jaar ondanks het continu over koppelen. De oudste jongen groeien goed en de eerste zullen er een deze dagen vanaf gaan en de tweede ronden is op dit moment aan het uitkomen. De eerste ploeg oude mocht de hele week los en beginnen toch al weer aardig te vliegen, dit zal nog beter worden als vandaag en morgen de duivinnen eraf gaan. Langzaam begint het toch ook wel weer te kriebelen om te gaan vliegen.
Gister ( zondag ) hebben we op de verkoop van G en H Calis toch nog een doffer gekocht. Een volle broer van de eerste nat asduif jaarlingen 2021 de Allerbeste.
Kijken of we hier wat uit kunnen toveren.

13-02-2023

De kweek gaat hier nog steeds zijn gang, de eerste 25 zijn geringd, hierbij al weer veel rode en vale maar dat was te verwachten. De pleeg ouders van deze jongen gaan zins dit weekend weer los. Zaterdag en zondag mochten ze voor het eerst en het is de bedoeling dit eigenlijk vanaf nu toch wel elke dag te gaan doen tot ronde twee ook een dag of veertien is dan gaan die ook maar dan de ene dag hok 1 ende andere dag hok 2 tot alle jongen eraf zijn dan mogen eerst de doffers dan de duivinnen. Maar zover zijn we nog niet. Aanstaande zaterdag of zondag worden de kwekers ook weer gekoppeld voor de derde ronde die ze zelf groot mogen brengen. En tegen die tijd zullen de eerste jongen ook wel gespeend gaan worden.
We houden u op de hoogte.

06-02-2023

Gelukkig verliep het eieren leggen van deze ronden ook weer super soepel, zelf het late duivinnetje van de Gebr Leideman wat nog geen pen heeft gegooid lag als eerste na 8 dagen een ei dat vond ik heel bijzonder. De vliegers heb ik 21 jan gekoppeld en de kwekers 23 jan en gister kon ik alle eieren weer onder de vliegers leggen. Ik heb twee koppels met drie eieren dus zeg maar een koppel reserve. Na een week of twee kijk ik als er geen vechtpartijen zijn geweest of er ergens onbevruchte eieren liggen zo niet en geen vechtpartij dan moet ik een koppel weghalen. Verder is de eerste ronde er uit, een onbevrucht ei van de New Rejected x Red Daughter Red Baron helaas dat is niet anders en hoort erbij. Dus er liggen nu 25 jongen van 7 tot 3 dagen. Vanavond worden de eerste geringd. Nu gaan we de kwekers 2 weken rust geven en weer lekker bij laten komen dan worden ze voor de derde maal gekoppeld en mogen ze zelf een ronde groot brengen

27-01-2023

Zo ronde twee is ook gekoppeld. 13 koppels kwekers en 12 koppels vliegduiven. Dus alle kweekduiven kan ik weer de hele dag ( tenminste na het werk) per koppel los laten.
Aankomende week komen de eerste jongen uit, dit vind ik toch altijd wel weer een leuke tijd komen ze allemaal uit en is de eerste indruk bij het spenen goed. Maar zover is het nog niet.
Nu eerst maar eens kijken of deze ronde eieren leggen net zo soepel verloopt als de eerste.

20-01-2023

Zo de eerste ronde eieren van de kwekers ligt onder de voedster en vliegduiven. 13 koppels van de kwekers zijn overgelegd. Een oude duivin van 2015 heeft niet gelegd , zat wel keurig op nest  met een dikke kont maar er kwam niks. Deze mag het van de zomer nog eens proberen. De overige duiven kwamen vrijwel tegelijk op eieren, dit heb ik denk ik nog nooit eerder meegemaakt dat het koppel en leg proces zo soepel verliep, als de tweede en derde ronden net zo gaan ben ik dik tevreden. Vandaag 20-01 moesten we met de hond bij Nanne Wolff wezen en heb ik meteen mestonderzoek laten doen en even vier duiven laten checken, gelukkig was alles super. Morgen gaat het tweede hok vliegers gekoppeld worden, en dan maandag of dinsdag (ligt eraan hoe de vliegers aanlopen) de kwekers weer, deze krijgen dan allemaal weer een nieuwe partner. Nu hopen dat dit allemaal net als de eerste ronde verloopt (tot nu toe) Uit de nieuwe aanwinsten zoon Copy Baron (4 nat jonge asduif NPO Nederland G en H Calis) x Blue Lucky (dochter Lucky Leidenman G en H Calis) hebben we ook al twee eieren ondanks dat Blue lucky een zomer jong is en ook nog eens 4 dagen later gekoppeld werd dan de rest legde ze gelijk met de andere en konden we deze ook mooi onder leggen.
Nu kijken of er niet teveel vechtpartijen zijn dan kunnen we een mooi ploegje jongen verwelkomen.

06-01-2023

Zo hier is het eerste blog van 2023. Allereerst de beste wensen en een sportief seizoen.
De kwekers zijn net als het eerste hok vliegduiven gekoppeld. Dit weer en een weekje bijlichten deed wonderen en alle koppels liepen moeiteloos aan. Dit is wel eens anders gegaan. Nu hopen dat ook een beetje alle eieren bevrucht zijn maar in de winter gebeurd dit niet snel. daar waar zomers alles moeiteloos bevrucht is wil er in de winter wel eens wat onbevrucht zijn. Ik heb ook dertien koppels voedsters en vliegers gekoppeld en 14 koppels kwekers dit kwam zo uit door een nieuwe aanschaf die ik eigenlijk nog gedaan heb. Ik heb bij de comb G en H Calis nog een doffer uit hun 4 de nationale asduif jong gekocht. Deze asduif is helaas verongelukt in het voorjaar dus er zijn maar 2 jongen uit gekomen waarvan ik er dus een heb. Bij het kopje doffers staat de volledige stamboom het is de laatste in het rijtje.
Morgen (zaterdag 7-01) word het laatste verkoop jong opgehaald en betekend dat dat de ren weer leeg is. verder eigenlijk weinig te melden tot de volgende.

05-12-2022

Langzaam maar zeker gaan we richting het kweekseizoen. De duiven zijn allemaal bijna klaar of klaar met de rui en hebben een super mooi nieuw zacht dek. 12 december gaan we nog met een paar duiven naar Brain Sangers om ze op de foto te zetten en dan in de kerst vakantie als het niet te koud is en de duiven goed zijn mogen ze bij elkaar. 

09-11-2022

Zo weer even een tijd geleden dat ik iets geschreven heb. Na de laatste vlucht zijn de vlieg duiven gescheiden en op rust gezet. Na een week of twee ben ik ook gaan selecteren en de duiven in hun hok voor aankomend seizoen gezet. we hebben voor volgend jaar 20 vliegdoffers en nu nog 23 duivinnen 3 voedsterkoppels, 12 kweekdoffers en 19 kweekduivinnen. Dit is inclusief het late jong bij de gebr Leideman vandaan die pas halverwege volgend jaar geslachtsrijp zal zijn. Deze duivin heb ik in juni tijdens mijn bezoek bij de gebr besteld en kon ik pas ophalen een schitterende blauwe duivin en is een kleinkind van het koppel Crack 19 en Jet en aan vaders kant een kleinkind van hun Fabio x Starling. We hopen dat dit mooi tegen de duiven van G en H Calis past.  12 december hebben we nog een afspraak bij Brain Sangers om enkelen kwekers op de foto te zetten en dan zal alles langzaam in orde gebracht worden om in januari te gaan koppelen. 

26-09-2022

Zo denk dat het seizoen er nu echt opzit, of het weerbeeld moet spectaculair veranderen maar dit geloof ik niet. Afgelopen week zijn de jongen nog twee maal met de taart vluchten mee geweest naar Lennik en Niergnies van de laatste vlucht hebben ze weer twee nachten mand gehad en waren ze behoorlijk nat bij thuiskomst gisteren. Ik denk dat het mooi geweest is zo. We kunnen lekker ze even bij elkaar laten en de rui rustig haar intrede laten doen.
Nu hopen dat we een mooie en vooral goede ploeg voor volgend jaar kunnen samenstellen. Heb eigenlijk wel al weer in in het nieuwe kweekseizoen, er zijn natuurlijk een aantal nieuwe aankopen gedaan dit jaar waar uit sommige al wel wat gekweekt is maar dat word volgend jaar natuurlijk wat meer en ben daar natuurlijk erg benieuwd van wat daar dan uitkomt.
 

19-09-2022

Zo het seizoen zit erop kwa wedstrijden dan, nog een paar taartvluchten voor de ervaring en dan mogen ook de jongen rusten. Ik kijk terug op een goed seizoen dit als eerste seizoen waarin ik zeg maar met de grote verandering ben begonnen, volg de adviezen van de comb G en H Calis ( heb tenslotte hun duiven). De eerste 7 vluchten in PV Almere de eerste prijs en totaal werden 11 eerste prijzen, en 9 tweede prijzen en dan de rest nog. Een smet op het seizoen was wel de coli net voor het jonge seizoen waardoor deze niet mee konden tijdens het jongen seizoen. Deze hebben nu de natour gedaan en krijgen wat taart vluchten hopende dat ze genoeg ervaring opdoen voor volgend jaar. Verder gaan we de duiven nu zo goed als mogelijk door de rui begeleiden. Tip bij te koop staan nog vijf koppels waar jongen uit te koop komen.

29-08-2022

Natour Quivrain een wat pittig vluchtje met wel hel mooie aankomsten, de eerst was de 20-675 voor de derde keer tikte ze als eerste van PV Almere aan het is jammer dat ze drie keer gigantisch gemist heeft anders had ze hoge ogen gegooid denk ik. de tweede was een jong deze komt uit Titanium x Geraldina (hier op de site te bewonderen) deze was vorige week de derde duif haar half zus (zelfde vader) was toen het eerste jong.
Verder was ik over de aankomsten van de jongen niet super tevreden. Gelukkig zijn ze wel op een na terug gekomen.

22-08-2022

Zo na een aantal weken vakantie weer begonnen met werken en ook afgelopen zaterdag weer een klokvlucht gehad. De eerste natour werd voor de jongen hun eerste prijsvlucht.
Uiteindelijk brachten ze het er goed vanaf en op een na zijn ze keurig terug gekeerd.
Ook de oude waren er keurig en de 20-642 tikte weer als eerste aan deze duivin heeft samen met nummer twee 21- 176 nog geen prijs gemist. Deze ouden speel ik nog steeds op weduwschap. Dit bevalt tot nu toe prima en we gaan kijken hoe lang we dit vol houden.
Bij de kwekers zijn de jongen weg naar hun nieuwe eigenaren en zitten er nu nog vijf koppels op eieren, de rest zit rustig gescheiden en mogen ruien.
Verder zijn er nog twee nieuwe versterkingen bij gekomen een dochter van super duif Kira en een dochter van misschien wel een nieuw kweekwonder Lucky Leideman alle twee van de comb G en H Calis.

25-07-2022

Laatste oude duiven vlucht. De dagfond vlucht vanuit Issoudun was het laatste vluchtje voor een aantal (9 ST) Ze stelde me niet teleur geen super vroegen maar wel voor de 10de keer 1 in PV Almere en ook gelijk de 2 de plek en 7 duiven die ondanks de zware vlucht er redelijk l waren. De jongen zijn afgelopen week gescheiden ik werd maf van dat gepaar op het dak. Hierdoor zijn ze wel weer super aan het trainen geslagen. We kunnen ze nu gaan africhten voor de natour dit na de zware coli aanval. De jongen uit de kwekers gaan de aankomende dagen ook allemaal naar hun nieuwe eigenaren om daar hopelijk voor een aantal goede nazaten te zorgen. Er worden nog 4 koppels opnieuw gekoppeld hieruit zal ik zelf nog iets voor de kweek uitzoeken ( duivinnen) en de rest word misschien nog verkocht.

19-07-2022

Jongen duiven ellende, zo noem ik het maar. Na vorige week coli konden mijn jongen niet mee op de eerste vlucht. Helaas besloten we dat die van Kobe wel mee konden. Dit bleek geen goed idee, wat een ramp vlucht. Zoveel duiven weg en ik denk bij ons nog wel het grootste percentage. Dit heb ik nog nooit meegemaakt maar oke. De oude duiven vlogen Sens dit werd een mooie pittige vlucht en daar begonnen we met de tweede duif in de club de 20-675 (die hiermee nu 2 x 1 en 3 x 2 is geweest in de club) goed voor een 17de in Noord 1. De tweede en derde waren de dagfond duiven de 20-642 en de 19-743 deze twee zijn aan een ongelofelijke reeks bezig en waren nog zo fit als een hoentje toen ze thuis kwamen.
Onze jongen gaan we nu verder op de natour spelen en de oude krijgen nog een dagfond en zo kruipen we naar het einde van het seizoen.

11-07-2022

Wat een week. Na de schitterende vlucht van vorig weekend werden maandagavond 37 jongen in gemand voor een africhting uit Vuren. Kobe zou ze opwachten terwijl ik op me werk de aankomsten op de telefoon kon volgen. De jongen kwamen goed af alleen belde Kobe dat hij ze niet binnen kreeg. Op mijn vraag een foto te sturen en deze bekeken te hebben kreeg ik een onbestemd gevoel, dit werd bevestigd toen ik thuis kwam Coli en in een vorm die ik lang niet gezien had. Het hok leek wel een druipgrot van groene poep en duiven kots.
Het vreemde is dat alles keurig thuis was alleen zo ziek niet te geloven. Pas gister (zondag merkte ik dat ok de laatsten er door waren en ben ik wat gaan opvoeren. Uiteindelijk heb ik er 5 moeten verwijderen. Nu hopen dat ze met een week of twee mee kunnen. Toch een beetje bang dat de oude misschien iets mee hebben gekregen van de jongen heb ik 7 duiven in gemand voor de dagfon Vierzon en 18 voor Niergnies. Maar de duiven bleken weinig last te hebben en werd er n PV Almere op Niergnies weer begonnen met de eerste. De 21-486 pakte haar 3 de eerste prijs plus 2 x een tweede maakt haar toch een van de beste op het hok.
De dagfond was niet super maar ook niet slecht 4 van de 7 in de prijzen.
Nog twee vluchten met de oude n dan is dat ook weer klaar.
Bij de kwekers zijn de jongen nu geringd en ben ik ondertussen begonnen hun toekomstige eigenaren te contacten dat ze over een week of twee klaar zijn.

04-07-2022

Zo wat een mooie vlucht voor ons afgelopen weekend, beginnen in de club met 1,2,4 en 5 en in Regio Noord en Noord 1 met de 4 plek. In afd 7 was dit goed voor TT 7 de plek In Noord en afd 7 vlogen er 23 van de 24 ingezette duiven prijs en in Noord zaten er 11 bij de eerste 91 duiven, dus bijna de helft van onze ingekorfte duiven bij de  eerste 91 prijs duiven tegen 2273 duiven. De jongen hebben ondertussen coli verschijnselen hier word ik dan weer minder vrolijk van hopen dat dit niet doorzet. Maar we gaan het zien. 

28-06-2022

Afgelopen zaterdag twee vluchten gehad. Niergnies en Nevers.
Op Niergnies had ik pech en kreeg ze absoluut niet naar binnen, de buren hadden een verjaardag en hadden een tent op gezet en een tuin vol met mensen.
De eerste dacht landen mooi niet en toen hij eenmaal zat kwam nummer twee die dat ook dacht en nummer een ging eens op zijn gemak bekijken hoe hij rondjes draaiden, kortom ellende. op de dagfond hadden ze er minder last van n werd ik zelfs tweede grootmeester afd 7 en omdat de nummer 1 G en H Calis al een keer een waren komt er van mij een stukje in het spoor. De jongen zijn ondertussen al een aantal keer weg geweest ook die van Kobe en tot nu gaat dat goed, hopen dat dit zo blijft gaan maar met jongen weet je dat nooit.

21-06-2022

Pffff wat een vluchtje zaterdag, zwaar en taai. Maar ze hebben zich er karig doorheen geslagen. 18 van de 26 wisten zich te klasseren en uiteindelijk is er nog 1 onderweg.
Begin van de week hadden alle kwekers een eerste ei en mochten ze voorzichtig los. Ik heb ze vast gehouden tot het eerste ei zodat we zeker weten dat ze bevrucht zijn door de juiste partner, sommige doffers hadden hun vierde duivin dit jaar die vinden nu alles best.
De eerste 6 jongen van de kwekers onder de voedster koppels zijn uit en er liggen nu nog 24 eieren, op een paar na zullen deze allemaal een andere bestemming als ons hok krijgen
Mijn jongen zijn nu drie keer weggeweest en dat ging eigenlijk goed er is er van gister nog een achter, deze was de eerste keer ook op de dool geweest dus zal niet de boel op scherp hebben staan. Kobe zijn jongen zijn ook zover dat ze weg kunnen dus daar gaan we een inhaalslag mee maken zodat ze straks samen verder kunnen.

13-06-2022

Na vorige week de duiven extra goed in de gaten gehouden te hebben na hun door het ijs zakken van zaterdag kon ik absoluut niks ontdekken en ben eigenlijk gewoon door gegaan met waar ik mee bezig was. Dus zaterdag met vertrouwen tegemoet gezien. Helaas was de baas dit keer wat minder scherp en was door de verbouwing op zolder nog niet bij het hok en kreeg ik op de telefoon dat er een geconstateerd was dus snel naar beneden om nog net nummer 2 te zien aankomen.
Gelukkig waren dit weer goed voor plek twee en vijf in de club en ook weer op tijd in de N. Het vervolg kon nog wel wat beter maar dat is weer voor deze zaterdag.
Zondag heb ik ook de jonge voor het eerst weggebracht, dit werd ouderwets billen knijpen.
Gelost in 4 groepen van 10 kwam na 1,5 uur de laatst geloste groep voor een deel thuis van de eerdere geen spoor. Toen begon de ellende en kwamen er een voor een duiven thuis tot ik er een stuk of 16 had. En daar kwam in een keer een wolk duiven aan waar er een flink aantal uitkwamen en zo van 16 naar 31 duiven dus dat betekent nog 8 deze zijn op een na allemaal terug gekomen. Dus die gaan nog een keer deze week naar dezelfde plek om te kijken of ze nu wel rechtstreeks kunnen komen.

07-06-2022

Beide benen weer op de grond. Na zaterdag weten we weer wat het is om geen goede vlucht te hebben, wat een drama was dit zeg. De goede duiven veel te laat (zelfs pas s 'avonds laat ) en geen behoorlijke tijdduif. Nu weet ik dat het geen makkelijke vlucht was en er omstandigheden waren die niet makkelijk waren maar daar bleken andere minder last van te hebben. 
Dus geen excuses het was gewoon niet goed. Een verklaring heb ik hier niet voor.
Zondag zijn de kwekers samen gezet voor hun laatste ronden dit jaar deze is voor het grote deel al verkocht en vergeven. Hierna mogen ze lekker rusten en ruien.
Jongen gaan na een geel kuur helemaal super vliegen lang en graag en gaan langzaam naar hun eerste africhtingen toe.
Volgende week hopen we weer wat positieve resultaten te kunnen overleggen

30-05-2022

Deze week hadden we twee vluchten op het programma, een vittesse en een dagfond. Nu is dagfond absoluut me favoriete spel alleen wil ik eigenlijk dit nog niet spelen omdat ik in mijn ogen nog in opbouw ben met de nieuwe duiven. Maar toch heb ik er deze ronde 6 meegegeven om dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ik deze oud genoeg er voor vond. Maar eerst de vittesse. Op me vaste post stond ik weer over de tuinen te gluren er hup er kwamen er weer twee aanstormen en landen vol haast op de plank alleen bleek bij de doffer de chip vies te zijn of zo want het duurde even voor die ook piepte. Maar uiteindelijk beginnen we in PV Almere weer met 1, 2 en 4 alleen in N1 vond ik het wat tegenvallen.
De dagfond werd een beetje wat ik er van verwachten wel een mooie duif op tijd maar verder niet veel. Volgende week weer een midfond.

23-05-2022

Zo de tweede midfond vlucht werd in de vereniging weer een dubbelklapper 1 en 2 in de club en 18 en 20 in de regio Noord 1 en dat met een west zuid westen wind. Het vervolg was ook goed maar niet zoals vorige week, maar dat was ook super. We hadden er nu 24 van de 30 op de uitslag. De eerste twee waren de 486 een jaarling uit het hok van Kobe die het super doet en de 675 die dit jaar al een aantal keren kop pakte. Bij de kwekers zijn dit weekend 8 koppels gekoppeld 4 voedsters en vier kweekkoppels. Als de eieren overgelegd zijn worden alle kwekers samen gezet voor hun laatste ronden dit jaar en mogen ze op rust. De jongen hebben een colie infectie of iets dergelijks gehad, tenminste ze zaten in elkaar en de mest was ronduit slecht maar ze vlogen normaal en aten ook wel. Ik heb ze wat schraler gevoerd en hun hun gang laten gaan en nu ziet eigenlijk alles er weer normaal uit.
Aankomend weekend de eerste dubbel vlucht een dagfond eigenlijk me favorieten onderdeel maar omdat ik nog in opbouw ben zal ik daar 5 ouden op spelen en verder daar niet te veel aandacht aan geven en een vitesse vlucht daar gaat de  rest heen.
Nu hopen dat we daar nog een mooi resultaat op kunnen maken.

16-05-2022

Zo na vorige week een wat rare vlucht nu een super vlucht , de eerste midfond begonnen we wederom met de eerste in PV Almere maar nu vielen ze goed door wat resulteerde in de eerste grootmeester titel van afd 7. Hoe raar kan het gaan he. Gewoon me ding blijven doen van de weken daarvoor het systeem Calis zeg maar en ze waren er weer.
De kwekers zijn op twee koppels na weer gescheiden en jong loos die gaan we nu voorbereiden op de laatste ronden dit jaar. En langzaam gaan we beginnen met de jongen wegbrengen, deze zijn er aan toe.
Op naar volgende week, en dan hopelijk weer een mooi resultaat.

09-05-2022

Afgelopen weekend Quievrain gevlogen een voor mij hele rare vlucht de eerste duif kwam absoluut weer uit de goede hoek gestormd en landen meteen op de klep. Dit was weer de eerste duif in PV Almere (vorige week 2 gelijk met hokgenote). Maar toen kwam het vreemde, het duurde 6 min toen nummer twee zich melden. Daarna volgde ze in een goed tempo.
Maar dat werd natuurlijk veel te laat. De duiven die zich al weken lieten zien waren er niet en kwamen pas in de avond en een zelfs zondag. Bij de kwekers is de derde ronde nagenoeg groot en kunnen naar Kobe zijn hok om daar de prijzen te gaan verdienen, het zijn dit keer heel veel rode. Nu even rust en dan kunnen ze gekoppeld worden voor de vierde ronden

02-05-2022
 

Afgelopen zaterdag vlogen de duiven Asse Zellik dit is zo een 177 km en werd afgelegd met een noord noord westen wind. Ik stond weer op mijn uitkijkpost en waar de pijl naar wijst zie ik twee duiven aankomen stormen (precies op de tijd die ik verwachten) en ze vielen alle twee op de klep. De eerste die aantikte was weer de 20-675 vorige week deed ze dit ook en de tweede de 20-642 alle twee duivinnen. uiteindelijk volgde de duiven zich in rap tempo op en stonden er in N1 31 van de 36 ingekorfde duiven op de uitslag. In de club begonnen we met 1 en 2 en hadden we er 6 bij de eerste 10. In N1 begonnen we met de 24ste en 26 ste tegen 4036 duiven. Redelijk tevreden zo hoe het begint nu vol zien te houden.

25-04-2022

De eerste officieel vlucht werd meteen een taai vluchtje, mede doordat er een straffe oosten/ noord oosten wind stond maar ook doordat er een lossing tussendoor vloog. In Almere waren ten tijde dat de duiven vielen hele ploegen duiven te zien. Denk dat mede hierdoor het verloop behoorlijk raar waren. Maar uiteindelijk was voor mij het resultaat redelijk te noemen.
in de vereniging werd tegen 527 duiven begonnen met 1,2,4,5 en 7 en in Noord 1 met een 24,31,34,36 en 48 tegen 4413 duiven. Bij de jongen gaat het eigenlijk ook steeds beter mede door het bij spenen wilden ze wat minder vliegen maar dit gaat steeds beter gelukkig. De ronde die naar Kobe gaat is op 6 na geringd en zal als alles verder goed gaan bestaan uit 21 jongen. Op naar volgende week.

20-04-2022

Zo de eerste oefenvlucht zit er op. Het leek een hele mooie vlucht maar er blijken hier en daar toch wat verliezen te zijn en dat is nooit de bedoeling zo in het begin. Het vreemde is dat wat ik hoor het veelal ervaren duiven zijn die weg zijn, maar dat kan voor mij ( wat ik hoor) toeval zijn. Hier op het hok kwam om even over half 11 twee duiven aan waarvan een een takla was.
mijn duivin vond dit een beetje onwennig zo een vreemde maar liep toch op een gegeven moment naar binnen. Dit was goed voor de eerste plek in regio N1 en zo starten het seizoen goed. Enig minpunt vond ik dat de duiven in het begin elkaar niet goed opvolgde maar in drie kwartier was wel alles thuis dat dan weer wel. Nou op naar zaterdag. 

29-03-2022

Zo de meeste kweekkoppels hebben nu voor de derde keer eieren met weer een nieuwe partner. Ik verwonder me eigenlijk wel hoe makkelijk dit systeem van over koppelen werkt. Op deze manier heb je dus in 1 jaar tijd met een beetje geluk uit 1 duif 6 jongen met 3 partners. De meeste gespeende jongen vliegen nu of rommelen wat rond het hok, op dit moment word er nog wat bij gespeend maar dit zijn de laatste. Ik kom zelf dan op 40 jongen. De ronde die nu geboren word gaan bij Kobe in zijn hok, we komen dan totaal op zo een 60 jongen.
Ook is er afgelopen week nog een doffer bij de Comb G en H Calis vandaan gekomen, een schitterende broer van de Super Nova asduif Afd  7 2020 en half broer ( zelfde vader) van New Jet en Thomas (info bij stambomen doffers) Hier uiteraard super blij mee omdat deze in mijn ogen komt uit twee  van de top kwekers van de comb de Staron en de Rode Chateauroux. Kijken wat we hier weer uit kunnen halen.

17-03-2022

Zo het seizoen nadert met rasse schrede. Alleen nog afwachten hoe het met de vogelgriep gaat, dit kan nog een spelbreker worden. Hier vliegen de eerste jongen al redelijk goed in het rond en zien er tot nu toe ook super goed uit. Ook de oude trainen al dat het een lieve lust is.
Aankomende zaterdag worden de kwekers gekoppeld voor de ronde voor Kobe, deze gaan zoals het er nu naar uitziet net halen voor het jonge duivenseizoen. Met deze ronde erbij hebben we ongeveer 60 jongen om de strijd aan te gaan.

07-03-2022

Zo maar even een nieuwe blog na een leuk beurs weekend. Zaterdagochtend ben ik met Richard van Zuijlen en Hans Kaars naar Houten afgereisd om daar de beurs te bezoeken.
Uiteraard was de zin om er weer eens heen te gaan groot na 2 jaar. Maar eigenlijk is het elk jaar wel hetzelfde wat er staat met deze uitzondering dat er veel eenhoksraces vertegenwoordig waren deze keer. Nu ga ik niet voor producten of informatie naar de beurs maar om bekende tegen te komen en even te kletsen, nou dat is wel gelukt. Veel bekende tegen gekomen waarmee een praatje gemaakt werd. Na een paar uurtjes weer naar huis waar ik vrijwel direct gebeld werd door iemand die vanaf de beurs de duiven wilden komen bekijken, ook dit werden een paar gezellige uurtjes. Zondag nogmaals naar Houten afgereisd samen met zoon Kobe en me vrouw om even met hun nog een rondje te doen. Uiteraard weer veel gekletst en de kleine van informatie voorzien. Hier op het hok is een deel van de tweede ronde nagenoeg klaar en zijn de duivinnen eraf.
De nieuwe aanwinst Damsel is ondertussen ook gekoppeld op Kobolus dit gaf geen enkel probleem

21-02-2021

Zo naar een gedegen voorbereiding is het gister gelukt om op de Pipa verkoop van de Comb G en H Calis een super exclusieve dochter van Vale Bulck de super kweekster van de comb te kopen. Ze zat hiervoor speciaal gekoppeld op haar super zoon Strong Baron.
Onder het hoofdstukje duivinnen vind u de foto en stamboom van Damsel ( jonkvrouw).

28-01-2022

De jongen die onder de vliegduiven liggen zijn geringd, de kwekers zitten weer op eieren zoals de New Rejected hiernaast op de foto. Hij zit deze ronden op Bakkertje een rechtstreekse duivin bij R Bakker Zoelen vandaan. Langzaam laten we de duiven hier ook weer los, alleen met donker of regenachtig weer. Dit doen we om aanvallen van roofvogels tegen te gaan. Als de zon schijnt hangt hij vaak laag en creëert dan een ideaal scenario voor een rover om met de zon mee aan te vallen. pas als de duiven wat meer los zijn geweest en weer in conditie zijn gaan ze ook met mooi weer los.

14-01-2022

Hier is de winter ontspanning voorbij. De eerste jongen zijn en kruipen nu uit het ei.
De kwekers worden zaterdag 15-01 weer gekoppeld dit maal op een andere partner. De hele week ben ik al met de voorbereidingen hiervoor bezig om dit soepel te laten verlopen. Deze ronden gaan ze zelf groot brengen. Deze twee rondes komen bij mij zelf in het jonge duiven hok ronde drie komt bij me zoontje Kobe die dit jaar alleen met jongen zal vliegen. De laatste tijd via app en facebook veel contact met verschillende liefhebbers over de duiven, dit is ook een mooi tijd verdrijf om eens van gedachten uit te wisselen.

04-01-2022

Zo hierbij het eerst blogje van het nieuwe jaar. Allereerst voor iedereen de beste wensen en een super sportief 2022. Hier zitten de meeste koppels op eieren eigenlijk zijn de meeste kwekers al weer van hun eieren af ( deze liggen onder de vliegers) en zijn bijna klaar om weer her-koppelt te worden. Het ging vrij rap dit jaar op een paar koppels na waarvan de duivin een wat later jong is of nog niet aangelopen was geweest. De bedoeling is om 15 jan weer te gaan koppelen dan komen ook de eerste jongen uit. op de avond van 04-01 gaan we ook even voor controle naar Nanne Wolff even alles laten nakijken.

21-12-2021

Zo na vorige week al voor-gekoppeld te hebben was het dit weekend voor het eggie.
Zaterdagmiddag heb ik alle koppels weer bij elkaar gezet, enkele doffers waren zo fel dat even ingrijpen noodzakelijk was. Deze heb ik de bak half gezet of even samen in een afdeling voor de jonge duiven en toen was het bij deze ook zo gepiept. Zondagochtend voor dat het licht werd was ik al op de hokken om te kijken of het niet fout ging als ze mekaar weer zagen maar nee alles was liefdevol. Nu hopen dat alles een beetje tegelijk op eieren komt zodat ik de eieren van de kwekers onder de vliegers kan leggen en dan deze kan over koppelen.

13-12-2021

Afgelopen vrijdag had ik een extra dagje vrij, en na eigenlijk al een weekje voorbereiden de duiven dit weekend voor gekoppeld. Dit verliep echter gemakkelijker dan ik gedacht had, zeker bij de vliegers deze zaten na een een uur allemaal heerlijk tegen elkaar aan en vonden mekaar leuk. De kweekers deden iets moeilijker tenminste 3 koppels wilde niet wat ik wilde. 
Maar dat komt wel goed. Het plan is als het weer rustig blijft dat aanstaande weekend gekoppeld gaat worden. Ze kunnen dan een week vast in de broedhokken en als ik de week erna vrij hebben kunnen we ze los op het hok gaan laten. Dus al met al gaat het weer beginnen.

22-11-2021

Zondag een begin gemaakt met het plaatsen van de nieuwe ren, deze gaat door tweeën gedeeld worden waarvan een deel voor de kweekduivinnen word en het andere deel voor een ronde latere jongen.
Er staan op dit moment nog twee bonnen op www.duiven.net te koop, een bij Het Gooi Colomba en een bij Regio Hilversum en omstreken. Mijn bonnen brengen op dit moment best veel op en daar ben ik behoorlijk trots op. Verder zijn we alles aan het voorbereiden voor de kweek, afspraken om te enten en de laatste gezondheid checks zijn gemaakt.
Dus ik zeg op naar het nieuwe seizoen.

15-11-2021

Zo de eerste 10 foto's staan bij de duiven, wat een vakwerk levert Brain Sangers. De volgende afspraak staat ook al weer, dat word wel in het nieuwe jaar maar heb de smaak te pakken en wil eigenlijk alle kwekers er op hebben. De duiven worden nu wel heel snel echt mooi weer. Zorgen voor de juiste voeding en bijproducten laat ze goed door de rui heen komen. Langzaam maar zeker gaan we ook weer richting de kweek denken en daar ben ik al een plan voor aan het uitzetten. Het is de bedoeling dat er dit jaar vier rondes uit de kweekkoppel komen en dan het liefst vier keer om gekoppeld. de eerste twee rondes komen in het jongen duiven hok de derde gaat naar Kobe en de vierde in de nieuw aangeschafte ren. Dit zodat we volgend jaar genoeg jongen kunnen inpassen.  

01-11-2021

Vrijdag 29-10 zijn de eerste 10 duiven voor deze website op de foto gegaan bij Brain Sangers. Samen met Harold Calis ben ik s 'morgens naar Zutphen afgereisd voor een enerverend dagje want immers na de foto's stond een bezoek aan Marcel Sangers op het programma om daar eens een middag te melken en zijn duiven te bewonderen. Wouw wat was dit leuk en alle top duiven mogen aanschouwen. Verder zijn de vliegduiven nu ook klaar met de paratyfus kuur en zijn de hokken extra schoongemaakt en zijn we nu klaar om naar het kweekseizoen toe te werken. 

25-10-2021

Zo na twee eerdere versterkingen Zoon van de Vale Bulck en dochter Romi Baron ( stamkaarten staan bij de doffers en duivinnen Titanium en Geraldina) van de comb G en H Calis is er nu nog een versterking via Robin Rigter bij gekomen ditmaal een kleindochter van vale Bulck: zoon vale Bulck x een dochter van het Super Pair van G en H Calis. Dit koppel is al ouders van de 1 st Nanteuil 1150 duiven. Verder zijn bij de duivinnen de nieuwe schappen bakken van van de Linde geplaatst en zitten nu ook de vliegduivinnen in het juiste hok.
Verder weinig nieuws.

18-10-2021

Pfff wat een veren, de vliegers gaan helemaal los wat betreft het vervangen van hun verenpakket. De kwekers beginnen weer herkenbaar te worden, maar bij de vliegers is dit wel even anders. De verzorging is nu optimaal ik wil ze graag in een zo goed mogelijk verenpakket hebben dus mogen ze niks te kort komen en probeer ik ze twee keer per week in bad te hebben. De voeding blijft hier in principe hetzelfde als in het seizoen met twee keer per week vit over het voor en wat LTW in het water. Deze week komen de nieuwe schappen voor in het duivinnen hok, deze zaten dit jaar teveel tegenover elkaar wat mij absoluut niet bevallen is. Dus bij van de Linde duivenbakken wat nieuws besteld. Ook komt er een nieuwe ren voor de kweekduivinnen en de laatjes. Ik ben dus de komende weken weer aan het knutselen.

08-10-2021

Zo alle vluchten zitten erop we zijn naar Nanne Wolff geweest voor de gezondheid check van onze vrienden. Nanne kon niks vinden en zijn we bij de kwekers gestart met de paratyfus kuur gevolgd door afgelopen woensdag een enting. De vliegduiven zitten allemaal in hun hok voor volgend jaar en deze krijgen als de dek rui voorbij is een kuur en enting. Voor mij persoonlijk is dit altijd de vervelendste periode van het jaar al die veren ik vind het niks ☺.
Maar juist nu moet je scherp zijn en ze optimaal verzorgen, dit is o zo belangrijk.
Op de hokken zitten nu nog 20 koppels vliegduiven ( hier kan nog wel wat uitvallen) en 11 koppels kwekers, de meeste zijn duiven van de kampioens formatie G en H Calis uit Bussum.
Bij de kweekdoffers en duivinnen op deze site heb ik het meeste aangepast, hier komen later nog wat foto's bij die ik eind deze maand laat maken. 

26-09-2021

Zo het seizoen zit er op nog twee zogenaamde taartvluchten erop. De oude zitten nadat ze een jong grootgebracht hebben nu gescheiden en ruien nog flink. De kwekers zijn aan hun laatste pennen bezig en sommige zijn op dit moment onherkenbaar. De jongen zitten nog in hun eigen hok en zitten bij elkaar, dit heeft te make met het feit dat er nog een paar de taart 
vluchten afwerken om ervaring op te doen. Deze winter winter zitten er hier op de hokken nog 11 kweekdoffers en 16 kweekduivinnen en 20 koppels vliegers. Ook zitten er nog 5 jongen die in november hopelijk verkocht gaan worden. Dit vind ik een mooi ploegje om het nieuwe jaar mee te starten.

26-08-2021

Zo na een lekkere vakantie in Italië is het duiven gebeuren weer begonnen. Tijdens mijn afwezigheid zijn de honneurs waar genomen door Richard van Zuijlen, Hans Kaars en Edward Schrijvers hiervoor mijn dank. Helaas zijn ook bij mij de verliezen behoorlijk, persoonlijk baal ik er van ook voor de duiven zelf de beestjes kiezen hier niet voor. Maar we gaan verder met wat we hebben en deze doen het goed, mag absoluut niet mopperen. We hopen dan ook niet te veel verliezen meer te hebben en met deze ploeg volgend jaar weer aan de start te kunnen verschijnen. Verder heb ik door een annulering nog een 8 tal jongen te koop dit zijn jongen uit 4 koppels dus twee aan twee, de stambomen en een foto van de jongen staan onder het kopje te koop. 

19-07-2021

Zo de eerste jongen duivenvlucht/training met de vrachtauto zit erop. De jongen gingen voor het eerste keer in de grote vrachtwagen mee naar Roosendaal, een vlucht die volgens mij allen voor WHZB enz telt. Zaterdag toch enigszins met samen geknepen billen zitten wachten. Maar ze kwamen keurig af en er werd begonnen met in de club een eerste en in de regio A1 een 4de en binnen de 1,5 uur 25 van de 27 thuis nummer 26 was er s' avonds en 27 is nog onderweg, deze heb ik al een keer in Capelle aan de IJssel opgehaald dus zal wel weer ergens zitten. al met al niet ontevreden.

12-07-2021

Zo voor mij is het oude duiven seizoen over we hebben afgelopen zaterdag de laatste midfond vlucht gehad en gaan ons nu vol gas met de jonge bezig houden. Ze zijn nu ondertussen een aantal keren weg gebracht tot aan Hank toe.
Verliezen zijn er wel maar na de eerste x niet meer zo heel veel. We proberen ze nu aankomende vrijdag met de vrachtauto mee te krijgen voor hun eerste proef vlucht, daartussen en misschien daarvoor proberen we ze nog wel wat weg te brengen om zoveel mogelijk ervaring op te doen. We zijn natuurlijk erg benieuwd wat de jonge garden gaat doen dit jaar. We houden jullie op de hoogte.

29-06-2021

Zo das even lang geleden. Was eigenlijk behoorlijk druk de afgelopen tijd. Maar nu toch weer even een stukje. De duiven zijn na de laatste aanpassingen stukken beter gaan presteren, kan nog veel beter maar voor nu is het goed. Dagfond hebben we 1 x mee gedaan waren we wel 1 en 2 in de vereniging en 2  vroege duiven in A1 maar om de jaarlingen te sparen en wat op te bouwen zien we hier verder vanaf. Ook de jonge zijn ondertussen op gestart en dat hebben we geweten, de eerste africhting op 5 km was meteen een ramp met nog 8 onderweg.
De jongen zullen volgende week voor het eerst met de vrachtauto meegaan voor hun eerste vlucht. Afgelopen zaterdag zouden we eigenlijk een midfond vlucht hebben maar dit ging door het weer helaas niet door en de duiven werden in Hazeldonk gelost. Uiteindelijk wel geklokt en een voor de show uitslag gemaakt op de club (was wel 1 ☺).
In de tijd die ik tussendoor over had heb ik in compustam alle stambomen bijgewerkt en zal deze langzaam op de site aanpassen.
Tot zover maar weer even, zal proberen weer wekelijks wat te vermelden.

10-05-2021

Zo wat een weekjes waren dit op duiven gebied. Twee weken geleden na een niet heel goed verlopen vlucht toch de verluchting in het hok veranderd, zodat er meer ventilatie in de kap zou komen dit zou eigenlijk beter moeten zijn maar dat was het niet. Dus vorige week einde week lekken de duiven ondanks dat ze goed bleven trainen niet super nou dat bleek die zaterdag wel, dat was echt niet best. Gelukkig was er een goed spelende liefhebber bereid even te komen kijken en samen met hem nog wat aanpassingen besproken. Dit meteen uitgevoerd en de duiven op een ornithose kuur gezet. De duiven knapten eigenlijk meteen al op alleen met deze rare vlucht van afgelopen weekend moeten ze 100% zijn en dat waren ze nog niet helemaal, pluspunt was wel dat alles thuis is en ze er stukken beter dan vorige week zondag uitzagen. We gaan dus nu gewoon weer verder waar we gebleven waren en proberen ze weer verder op de rails te zetten. De jongen duiven gaan eigenlijk ook steeds beter ze beginnen eindelijk te vliegen en staan goed onder Apel. Op naar volgende week zaterdag.

25-04-2021

Afgelopen zaterdag de tweede vlucht vanuit Lessines gehad, het prijs percentage was super alleen kon het wel wat vroeger. Maar zo blijft er altijd wat te wensen. De eerste die thuis was was de 20-642 een duivin die vorig jaar als jong al van zich deed spreken en ook op de eerste africhting me tweede duif was. Haar vader is de 16-428 een van me beter vliegdoffers afgelopen jaren onder andere duif kampioen dagfond in PV Almere x een dochter van Iniesta x Dicky rechtstreeks bij Hans Hak vandaan. Het zusje van de 42 werd vorig jaar 10 duifkampioen lady's league. De 42 heb ik ook als duif voor de jaarlingen competitie van regio Noord gezet dus hoop dat ze dit door zet. Verder heb ik dit weekend 5 koppels rechtstreekse G en H Calis koppels gekoppeld, dit met het oog op een verkoop dit via internet of gewoon aan huis. Hier ben ik nog niet over uit. Na deze ronden volgt nog een ronden waar ook wat jongen uit het beste van Hans Hak gekweekt zal worden. De pro forma stambomen van de eerste 5 koppels staan voor de nieuwsgierigen vast onder het kopje te Koop .

19-04-2021

De kop is er af. Zaterdag de eerste vlucht gehad en daar was ik gematigd tevreden over. Begonnen werd met een 53 en 55 tegen 5133 duiven maar voor Almere eigenlijk net 2 min te laat begonnen. In de club werd namelijk met de 5 begonnen. Alle duiven waren gelukkig wel weer thuis dus geen verstoring in de voorbereiding voor volgende week. Krijg langzaam wel meer zin in het seizoen, alleen vind ik het vereniging gebeuren helemaal niks en dat irriteert me maar het is niet anders misschien komt dat straks weer. De eerste duif die zaterdag de antenne aantikte is een dochter van de Vechter maal de Stamduivin van Hans Hak x de dochter van de Red Baron van G en H  Calis, deze liet zich vorig jaar al zien en is een half zusje aan moeders kant van de 7 beste asduif jong Afd 7 2020.

11-04-2021

Zo door verschillende oorzaken is het er eigenlijk niet van gekomen om een column te schrijven over de seizoenstart. Vorige week zaterdag mochten we starten op Meer zo een 103 km voor hier. De duiven waren om 9 uur gelost met een straffen noorden wind en het was vrij koud. Toch kwamen de duiven die ik nog niet weggebracht had bijzonder goed, dit had ik eigenlijk niet verwacht. Helaas kon door de verwachte weersverwachtingen de vlucht dit weekend niet doorgaan en werd het weekend besteed aan het wat beter laten aanlopen van de vliegduiven op hun nieuwe partner. Doordat de duiven gekoppeld zaten was er vandaag (zondag) tijd om ploeg twee van de jongen voor het eerst naar buiten te laten gaan, deze maakte daar gretig gebruik van. Zo kunnen we dit verder uitbouwen de komende weken totdat de twee ploegen samen kunnen en dan samen met de ploeg van Kobe in een keer los kunnen. Deze week gaan we verder met het in strakke lijn brengen van de oude ploeg zodat ze volgende week goed en strak voor de dag komen.

30-03-2021

Zo dat was voor mij onverwachts. Het seizoen gaat starten nooit verwacht maar ach dan gaan we maar. De duiven lijken er klaar voor, vooral de duivinnen deze trainen zo bijzonder hard. De jongen komen ook goed buiten en beginnen te vliegen, nog even en deze zijn ook op de rit. Vorige week kreeg ik een app van Hans Hak ik mocht me bon van vorig jaar, die ik overnam van Joop de Haan ophalen. Vorig jaar zag ik bij Hans het laatste jong van de Vechter x de Stamduivin en was daar zwaar van onder de indruk. Nu kreeg ik daar dit jaar een jong uit waar ik uiteraard super blij mee ben. Verder gaan we deze week toch proberen de duiven een keer weg te brengen mocht dit niet lukken dan gaan ze er denk ik zaterdag als het weer het toelaat maar in 1 x in.

24-03-2021

De weduwnaars en duivinnen vliegen al weer dat het een lust is, in tegenstelling tot andere jaren ben ik dit jaar wat lakser geweest met het los laten in de winter dus het binnen komen door de drangers was de eerste keren los een hel. Ondertussen zijn we dit punt gepasseerd en gaan ze redelijk naar binnen. De jongen bij de kwekers groeien goed en kunnen er bijna af. Dan ga ik toch omdat ik nog niet verwacht te vliegen voorlopig nog een rondje kweken, van deze ronden zullen er een paar verkocht worden en nog een paar op het vlieghok geplaatst.

07-03-2021
De kweek loopt voorspoedig, tweede ronden kan er bijna af en de derde is nu uit, De vliegduiven trainen ondertussen weer aardig we kunnen zeggen dat we weer richting het seizoen gaan. Zaterdag zijn we als regio A bezig geweest om de gewonnen prijzen en diploma's op de juiste plek te krijgen, zelf behoorde ik ook tot de gelukkige.
Verder is er weinig nieuws onder de zon.

22-02-2021

Zo wat een week met contrasten. Vorige week zondag nog op de schaats en nu een heerlijk weekend met zon. Op het hok zijn dit weekend de jonge van ronde twee geringd. 10 koppels 20 jongen, dit heb ik denk nooit meegemaakt. Verder zijn de eerste jongen van de eerste ronden verhuist naar het jongen duivenhok waar ze zich kunnen gaan voorbereiden op een leven als wedstrijdduif. Kwekers zitten nu op hun derde ronde eieren die ze zelf mogen grootbrengen dus dit jaar mooi drie rondes uit deze vrienden de meeste met verschillende partners. Deze week zijn ook de eerste duiven weer buiten geweest deze gaan nu regelmatig naar buiten om langzaam aan het ritme op te pakken. 

14-02-2021
Zo wat een ouderwets winter weer, elke dag de waterbakken twee keer ijsvrij maken en schuifelend naar het hok. Maar de pret mocht dit niet drukken want we hebben er ook van genoten. Zelfs de duiven zaten heerlijk in bad, hiernaast ziet je de vliegers die al met grote jongen zitten.
Ondertussen is de tweede ronde er ook uit en beginnen de kweekers aan hun derde leg die ze zelf groot mogen brengen. De eerste jongen zullen deze week gespeend gaan worden dan gaat het ondertussen weer een beetje beginnen, zo heb ik deze week de wekker iets eerder gezet om in de morgen weer te gaan schoonmaken. Heerlijk ik verheug me er weer op om langzaam aan te beginnen hoop dat corona geen roet in het eten gooit.

31-01-2021

Zo weer een mooie week voorbij waar we dit weekend de  eieren van de kwekers weer hebben overgelegd onder de vliegers en de kwekers weer hebben gescheiden. Verder weinig nieuws onder de zon, of het moet zijn dat ik echt in de 100 felicitaties heb gehad voor mijn verjaardag zaterdag bizar zo leuk. Ook heb ik vandaag de laatste aanwinsten van de afgelopen week op de site erbij gezet zodat dit ook weer compleet is. Verder is er weinig te melden.

24-01-2021

Deze week stond in het teken van het begeleiden van de koppels die afgelopen weekend gekoppeld zijn. Uiteindelijk liep alles op rolletjes. Ook zijn dit weekend de eerste jongen uit het ei gekropen toch altijd een teken dat het nieuwe seizoen er weer aan komt. Zaterdag kon ik door snel te handelen nog drie mooie doffers bemachtigen bij Robin Rigter vandaan uit het beste van de Comb G en H Calis. Deze heb ik vandaag opgehaald. Morgen komt hopelijk de doffer die we vorige week op Pipa hebben gekocht dan kunnen we hem voorbereiden om te koppelen op een dochter van de Red Baron. 

17-01-2020

De afgelopen week stond in het teken van het koppelen van het tweede hok vliegduiven en het her- koppelen  van de kwekers. Enkele kwekers werden overgekoppeld maar hier waren er geen problemen. 
Ook de vliegduiven liepen vlot aan. Verder gaat de kweek tot nu toe voorspoedig. Vandaag ( zondag ) wilde ik proberen om op Pipa nog een duif van de Comb G en H Calis te bemachtigen wat uiteindelijk ook lukte. Ik had vooraf drie favorieten ( ben bij de comb geweest om te kijken) en uiteindelijk lukte het om er een te bemachtigen( zie bij nieuws welke het is geworden) Wat een mooi bedrag brachten alle duiven op zeg. Gefeliciteerd Harold en Gerard. 

10-01

Al weer 10 dagen in het nieuwe jaar gaat rap. Hier zijn de meeste kweekduiven weer gescheiden en wachten om volgende week weer gekoppeld te worden. Het voorkoppelen van het tweede hok vliegduiven loopt voorspoedig, twee doffers zijn nog iets te enthousiast. Verder volg ik op internet nog een aantal verkopen op de voet. Misschien is er nog een versterking op te pikken. 

De Beste Wensen

Zondag 3 januari de duiven zitten nu een week gekoppeld, dat wil zeggen de kweekduiven en een hok vliegduiven, Dit heb ik zo gedaan om de eieren van de kweekduiven onder de vliegduiven te kunnen leggen. Wanneer deze over gelegd zijn worden er enkele kweekkoppels over gekoppeld en het tweede hok vlieg duiven ook gekoppeld. Nu ben ik begonnen om deze vliegduiven wat bij te lichten van 8 uur tot 18 uur dit doe ik tot ze op eieren zitten dan gaat het licht eraf. Enkele vliegkoppels brengen zelf hun jongen groot en weer een deel krijgt de eieren van de kweekkoppels.
Zo heb ik van een aantal koppels 3 rondes.

Hierbij mijn eerst column 

We hebben allemaal een passie. Dit is de mijne! Ik besloot al jong voor mijn passie te gaan. En elke dag leer ik nog bij

Onze motivatie

Created with Sketch.

Ons werk is onze passie, onze grootste drijfveer. Het is de reden dat we elke dag weer doen wat we doen. Ons werk daagt ons met elk nieuw project uit beter te worden en meer te bereiken.

Ons project

Created with Sketch.

We zijn altijd ergens mee bezig. Meestal met het behalen van resultaten voor onze klanten. Maar soms krijgen we de kans te experimenteren met nieuwe concepten en ideeën.

Onze klanten

Created with Sketch.

Omdat we ervaren en betrouwbaar zijn en ons 100% focus op het beste resultaat hebben we al met vele fantastische klanten mogen werken.