Transfer nieuws
Toch weer een aankoop op de veiling van Comb Calis.
Dochter van de super vlieger Olympic Marijke x vader Young Baron 1 st asduif jaarlingen "De Allerbeste" 2021

Na vorige maand een dochter van Staron (Leideman Doffer G en H Calis) gekocht te hebben is er nu een zoon naar ons hok gekomen. Ditmaal stond Staron op Bond Girl gepaard (dochter Vale Bulck G en H Calis) bond Girl moeder van Olympic Surprice 3 Olympiade duif jong 2023 en zelf asduif allround Afd 7 2021
We zijn op het moment in het bezit van twee kinderen van de super doffer Staron.

Nieuw talent op het hok. Dochter van Staron x zijn eigen dochter New Jet G en H Calis. We hopen dat deze duivin net zo kweekt als haar vader en zussen. 

NL23-9212837
1ste asduif jong regio Noord Afd 7. 
6de asduif jong Afd 7 

12-11-2023
Nog meer transfer nieuws. Ook deze doffer is ons kweekhok komen versterken.
Rechtstreeks Robin Rigter 

10-11-2023
Nieuw op het hok Marnix een rechtstreekse Gebr Leideman uit hun toplijnen We hopen met deze jonge doffer een versterking gehaald te hebben die mooi in onze kweek lijnen past.

Nieuw op het hok half broer Red Baron, Iris, Neckie Son super pair enz. Zelfde moeder. Deze duif kunnen bemachtigen bij een liefhebber die ging emigreren en wist dat ik er gek van was.

07-05-2023

Koppels toegevoegd waar nog jongen uit te koop zijn bij het kopje verkoop!

Afgelopen zondag 19-02 deze mooie jonge doffer aangeschaft.
Ik denk een aanwinst voor ons kweekhok. Voor verdere info kijkt u bij kweekdoffers 2023

Bij foto's wat nieuwe geplaatst, dit keer een collage van Vale Bulck de superkweekster van G en H Calis

12-10-2022
Super trots dat we kunnen melden dat we een derde kind van Vale Bulck de super kweekster van de comb G en H Calis op ons hok mogen verwelkomen. We hebben hier vorig jaar al een dochter van kunnen kopen ( Jilly) en nu haar zelf. 

Vandaag twee nieuwe aanwinsten opgehaald. Een dochter van Tommy x Lucky Leideman een schitterend blauw duivinnetje en een dochter van de super duif Kira van Marcel Sangers. We hopen hiermee weer een stap voorwaarts te gaan.

Nu info bij te koop

Best trots dat uit al hun toppers hier duiven zitten.

Gister twee vluchten. We begonnen met Niergnies 282 km. Wederom kwamen er twee aangestoven dit maal twee jaarlingen een doffer en duivin die alle twee op de klep landen. Alleen bij de doffer wilde de chip niet pakken en duurde dit even.  We beginnen in de club weer met 1 en 2 de duivin speelde vorige week ook de eerste en is gekweekt door Kobe Vos. De doffer komt uit Kobolus x Wounded Chantal. Twee rechtstreekse van G en H Calis. We hadden er 17 van de 22 in de prijzen.  Op de dagfond hadden we er 6 mee.  Zou eerst helemaal niet mee doen en de focus ligt daar ook niet op dit jaar.  Maar toch nog een tweede in de club en een 19 de in N1. Deze duivin heeft nu drie keer een dagfond vlucht gevlogen en heeft in N 1 nu een 3 een 9 en een 19de. Haar vader komt uit de vechter x stamduivin van Hans Hak en haar moeder is een volle dochter van de stamkweker Red Baron van G en H Calis. 

22-05-2022

Gister een mooie mid-fondvlucht. Met een west zuid westen wind zitten we niet super gunstig in Almere maar we mogen niet echt klagen vandaag. Op 36 melden zich twee duivinnen waarvan er een op de klep landen en de ander door de snelheid een klein rondje moest doen. Het was de jaarling 486 die als eerste aantikte een duifje gekweekt en gespeeld door me zoontje Kobe Vos vorig jaar maar omdat hij niet met oude speelt doorgeschoven naar mij hok. Het was vorig jaar ook zijn beste jong.  Komt uit een doffer van Eugene Stabel x een duivin van Co Kors uit Weesp. De tweede was weer de 20-675. Deze was al meerdere keren de eerste dit jaar.  Het betekende voor de 6 de keer op 6 vluchten 1 in PV Almere. 


Een mooie Pipa vermelding.

Pont st Max

Gister een mooie vlucht uit Pont st Maxence. Na vorige week maakte ik me toch wel wat zorgen ondanks dat de duiven deze week super trainden.  Maar dat bleek ongegrond. De eerst duif die aankwam was een jaarling doffer. Deze speelde vorig jaar al een keer een 5 tegen ruim 3100 duiven en komt aan vaders kan bij Robin Rigter vandaan uit zijn rechtstreekse G en Harold Calis duiven. En zijn moeder is een duivin van me zoontje Kobe Vos die deze van Johan Den Hartog heeft gehad. Na de eerste volgende de duiven in een mooi tempo elkaar op wat resulteerde in 26 van de 30 duiven op de uitslag. Gister een vlucht uit Quiévrain waar ik een raar gevoel bij heb over mijn duiven. Begon met voor de vierde keer achter elkaar de eerste maar daarmee hielt het ook op. nummer twee liet veel te lang op zich wachten en de duiven die de afgelopen weken op kop waren zijn deze vlucht de laatste. Tenminste op nummer 1 na. Deze tikte vorige week als tweede aan. En nu dus als eerste. Deze duivin met veel Hans Hak bloed kwam net als vorige week uit de goede hoek en landen meteen op de klep. Nou gaan we kijken hoe we volgende week weer de mooie uitslagen van de weken hiervoor kunnen terug krijgen. 

 Vandaag mocht Kobe zijn beloofde jong ophalen bij Richard van Zuijlen. Richard had beloofd aan Kobe dat de eerste schallie uit zijn zoon Vechtmachine van Gert Jan Beute voor Kobe zou zijn. En nu lag er een en mocht naar Kobe. Richard bedank.  


Tweede vlucht en meteen tussen de grootmeesters.  Nog wel een bescheiden 9 de plaats maar het begin is er. 

Nieuwe aanschaf
Toch nog een nieuwe doffer op het hok erbij kunnen aanschaffen de NL 21-1058469  

Broer van de Super Nova, asduif afd 7 2020 en half broer van de super duiven New Jet en Thomas.
Zoon van Staron ( leideman doffer) x de super duif Rode Chateauroux. 

22-03-2022

Bij te koop vandaag de pro forma stambomen gezet van de koppels die zoals het er nu uitziet de vierde ronde gekoppeld gaan worden en waaruit nog wat verkocht gaat worden.

08-02-2022

Nu op Pipa de verkoop van de combinatie G en H Calis. met een selectie uitzonderlijk mooie jongen duiven en een super prestatie duif.

Pfff wat een aankoop kunnen doen op de totaal verkoop van de vliegploeg van RC Bakker Zoelen. Rechtstreeks uit de superduivin
 NL 13-1654811

Nogmaals nieuwe aanwinst.

Toch ook nog de hand weten te leggen op een duivin uit de twee super kwekers Rejected x Het Vleugeltje. Een broer van haar kon ik vorig jaar al bemachtigen nu dus deze Timmie.

Nieuwe aanwinst

Toch nog gelukt om een mooi duivinnetje te bemachtigen bij de groot kampioen Robin Rigter 
Super blij mee. Deze duivin past precies bij de duiven die ik heb zitten. 

Nieuwe versterking

Dit jaar zijn er toch nog twee versterkingen bij gekomen, een zoon van de superkweekster Vale Bulck bij G en H Calis x een volle broer van de Rode Chateauroux en een dochter van Romi Baron x Necky ook van de Comb G en H Calis

Hopen dat dit mooie duivinnetje hier voor een goede gaat zorgen

Ze heeft in ieder geval de super lijnen in de stamboom.

weer nieuwe aanschaf.


Melde we vorige week een mooie aankoop op Pipa van de comb G en H Calis, nu kunnen we melden dat er door een ruil deal nog 3 doffers komen van de combinatie. Deze doffers zijn gekweekt door de kampioen Robin Rigter uit Eemnes die werkelijk het beste van de combinatie Calis op zijn hok heeft. De broers en zussen van deze duiven zijn bewezen vroege prijs winnaars dus we hopen dat deze 3 hier voor een paar goede duiven gaan zorgen.

Nieuwe aanschaf

Vandaag hebben we op de verkoop van G en H Calis een versterking voor het kweekhok kunnen bemachtigen verschillende broers en zussen van deze duif wisten zich tussen de nationale asduiven te plaatsen de afgelopen jaren

Zoon Nick x de super kweekduivin x dochter vechter x Super duivin 677

Zoon Rode Chatreauroux x Dochter Red Baron

Kweek 2021 gaat van start 28-12-2020.
Gestart gaat worden om de kweekers en 1 hok vliegduiven te koppelen,
Eieren kwekers worden hieronder gelegd waarna de kwekers weer gekoppeld worden gelijk met vlieghok 2.
Een gedeelte van de eieren van de kwekers word hieronder gelegd en een gedeelte blijft bij de kwekers.
De overige kwekers mogen de derde ronde zelf groot brengen.

Je Over mij pagina is de perfecte plek om iets meer te vertellen over jezelf en je bedrijf. Misschien kun je vertellen hoe je begonnen bent en wat voor jou belangrijk is. Als je wat persoonlijke noten toevoegt, help je mensen je te leren kennen.